USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan Gazilik Unvanı Mesajı

Gazilik unvanının, Gaziantepliler için şeref olduğunu ifade eden Kaplan “101 yıl önce elde ettiğimiz bu ünvan, Karayılanların, Şehitkamil’in Şahinbey’in ve 6 bin317 şehidimizin aziz hatıralarına saygıdır. Bu unvan Gazianteplil

CHP Gaziantep Milletvekili  İrfan Kaplan Gazilik Unvanı Mesajı
07-02-2022 14:48
Google News

Milletvekili Kaplan:

 İşgale uğrayan topraklarımızda atalarımız 11 ay boyu süren bir mücadeleyle, kanıyla, canıyla, malıyla kendilerini memleketimize feda etmişlerdir. Şahinbey’in, Karayılan'ın, Şehitkamil'in ve bu topraklar için can veren 6 bin 317 şehidimizi asla unutmadık. Unutmayız.

101 yıl önce TBMM’de verilen Gazi unvanıyla şehrimiz, Cumhuriyet tarihinde yerini almıştır. Bu ünvan biz Gaziantep’lilerin şerefidir. Ve her Gazianteplinin kırmızı çizgisidir. Şahinbey’in verdiği mücadele ise Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü çok etkilemiştir. Öyle ki ikametini dahi bugün Bey mahallesine ev sahipliği yapan Şahinbey ilçesine aldırmıştır.

“Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem. Çünkü onlar sadece Gaziantep'i değil tüm vatanı kurtardılar.” diyerek bütün Gazianteplileri onurlandıran Mustafa Kemal Atatürk’ün övdüğü şehrin bir ferdi olarak, 101 yıldır taşıdığımız bu şerefli unvanı, gelecek nesillere aktarmak da hepimiz için bir görevdir.

 1 Nisan 1920'den 7 Şubat 1921'e kadar "Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum" diyerek Fransızlara karşı direniş gösteren tüm şanlı geçmişimizi ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Antep’e Gazilik unvanını veren TBMM heyetini saygı ve rahmetle anıyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?