USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP’den Mega Haber’e ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, İl Yönetim Kurulu Üyesi Vijdan Taşdemir Aktaş ile Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) Başkanı ve Mega Medya Genel Koordinatörü Arif Kurt’u ziyaret etti.

CHP’den Mega Haber’e ziyaret
27-04-2021 21:31
Google News
Ziyarette gerçekleştirilen sohbetin ardından Mega Haber’in sorularını yanıtlayan Başkan Uçar, göreve atandıkları 4 Nisan’dan bu güne yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Parti tüzüğüne göre; 45 gün içinde seçim yapmak zorunda olduklarını ancak olağanüstü kongrelerin pandemi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği belirten Başkan Uçar, yalnızca kongreleri yapmak için değil bir il başkanının ve il yönetiminin yapması gereken bütün işleri yapmak üzere görevlendirildiklerini söyledi. 

Başkan Uçar, kongre tarihinin henüz belli olmamasına rağmen başkan adaylarının çıkmasının, CHP’nin ne kadar demokratik bir parti olduğunu gösterdiğini ifade etti. 

“TAM KAPANMA, ÇOK GEÇ KALINMIŞ BİR KARAR”

Gündemi de değerlendiren Başkan Uçar, şunları söyledi:

“Tam kapanma, çok geç kalınmış bir karar. Daha sıkı önlemlerle kapanma yapılmalıydı. Nüfusa oranlandığında, bulaş riskinde ve hastalıkta dünyada birinciyiz. Bu, ne kadar geç kaldığımızın en basit göstergesidir. 

İNSANLARA ‘KAPANIN’ DEMEKLE ÇÖZÜM ÜRETEMEZSİNİZ

İnsanlara ‘Kapanın.’ demekle çözüm üretemezsiniz. Günlük kazançlarıyla geçim sağlayanlardan tutun da küçük esnaf ve 40’a yakın sektör bu kapanmadan büyük zararlar görecek. Bu sektörlerde çalışan insanlar büyük zarar görecek. İnsanların geçim kaynaklarından tutun da vergi borçları, vergi ödemeleri, SGK ödemeleri, kredi kartı borçları devam ettiği sürece; bunlara çözüm üretme ve öteleme yapılmadığı sürece kapatmanın eksik olduğunu görüyoruz. 

Ulusal market zincirlerinin pazar günü kapanması iyi bir gelişme. Sanayide gıda üretimi ve zorunlu üretim yapanların dışında kapanmanın sağlanması gerek. Onu yapamıyorsak bile özellikle personel servislerinde %50 taşıma sınırının konması gerekiyor. Bunların daha etkin önlemler olduğunu düşünüyorum.”

Başkan Uçar, son günlerde Gaziantep’in gündemine oturan “Zırhlı Tugay arazisi” konusunu da şu sözlerle değerlendirdi:

“ZIRHLI TUGAY ARAZİSİNİN ‘KURTULUŞ ORMANI’ OLARAK DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ

Zırhlı Tugay arazisi biliyorsunuz, Dülük ormanına sırt sırta dayanan bir arazi. Şehrin en güzel yeri. İlk olarak size açıklıyorum: Biz buranın bir isimlendirmeyle ‘Kurtuluş Ormanı’ olarak devam etmesini istiyoruz. 

Sayın Belediye Başkanı ormanda ağaç kesilmeyeceğini söylüyor ama ‘cezaevi bölgesi’ dediğimiz arka kısımda, Zeytinli Mahallesi’nin karşısında olan bölgeye de yeniden ağaç dikme kampanyasının başlatılarak, burada 1 metre beton dökülmemesi taraftarıyız. Şehrimiz bunu kaldırır. Gaziantep buna layık. 

METRO’NUN ARKA BÖLGESİNDEN ELDE EDİLEN YAKLAŞIK 500 MİLYON LİRALIK GELİR NEREYE HARCANDI?

Bunun dışında başka bir düşüncem var. Bundan yaklaşık 5 yıl önce ‘Metro’nun arka bölgesi’ dediğimiz fuar alanı imara açıldı. Yerel yöneticilerimiz burayı imara açarak, buradan elde edecekleri gelirle 100. Yıl Kültür Park alanında istimlak yapacaklarını; burayı park alanına kazandıracaklarını söylediler. Bu bölgeden elde edilen yaklaşık 500 milyon liralık gelir nereye harcandı? Bunu bize açıklasınlar.”

CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yaptığı hediye dağıtımıyla ilgili de şu ifadelere yer verdi:

“SAYIN TAHMAZOĞLU ÇOCUKLARDAN VE GAZİANTEP’TEN DERHÂL ÖZÜR DİLEMELİDİR

Gaziantep adına utanç duyuyorum. Sayın Tahmazoğlu çocuklardan ve Gaziantep’ten derhâl özür dilemelidir. İnsanların, çocukların onurlarıyla oynamak hiçbir Gaziantepliye yakışmaz.”

Haber: Başak AKAY
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?