USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Cansuyu Derneği Mali'de 34 su kuyusu açtı

Cansuyu Derneği, hayırseverlerin destekleriyle Mali'de 34 su kuyusu hâlâ açarak semt halkının kullanımına sundu.

Cansuyu Derneği Mali'de 34 su kuyusu açtı
22-09-2021 14:11
Google News
İstanbul

Cansuyu Derneği, hayırseverlerin destekleriyle Mali'de 34 su kuyusu hâlâ açarak semt halkının kullanımına sundu.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden meydana getirilen açıklamada; dünyada 2 milyardan çok insanoğlunun bembeyaz suya muvasala sorununu halletmek düşüncesince başlatılan "Su Kuyusu Projesi" ile milyonlarca insanoğlunun özlenti kalmış bulunduğu bembeyaz içmece suyuna erişimin sağlandığı kaydedildi.

Açıklamada, bu kapsamda Mali'nin Segue dalında 34 su kuyusu açıldı.

Bu hizmetle birlikte taraftan çamurlu suyun etken bulunduğu nice hastalığın da önüne geçilmiş bulunduğu dökme açıklamada; öbür taraftan da zirai ve hayvani faaliyetlerin büyüme göstermesine de dayanak noktası olunduğunun altı çizildi.

Açıklamada görüşlerine toprak sunulan Cansuyu Derneği Mali Koordinatörü Yaşar Gürtoklu, Mali'nin yağışsız bölgelerinde açtıkları 34 bembeyaz su kuyusu ile bölgedeki iri birlikte ihtiyacın karşılandığını ve mazlumlara rüya olunduğunu söyledi.

"Hayırsever bağışçılarımızın yardımıyla açtığımız kuyular bölgedeki kardeşlerimizin yüzünde tebessüme dönüştü" diyen Gürtoklu, bugüne derece onlarca ülkede binlerce su kuyusu açtıklarını ve açmaya bitmeme edeceklerini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?