USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

ÇALIŞTIĞI HASTANEDE HAYATA TUTUNDU

3 ay önce Aort Diseksiyonu operasyonu geçiren Medical Park Gaziantep Hastanesi çalışanı Erhan Karakuş görevine tekrar başladı.

ÇALIŞTIĞI HASTANEDE HAYATA TUTUNDU
12-07-2016 09:29
Google News
Uzun yıllardır Medical Park Hastanesi acil serviste danışman olarak çalışan Erhan Karakuş şiddetli göğüs ağrısı ile geldiği acil serviste çekilen tomografi sonrası kalpte çıkan ana aort damarın da yırtık olduğu tespit edilmesi üzerine Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Bilge Erdoğan tarafından acil olarak ameliyata alındı. Yaklaşık 4 saat süren başarılı bir operasyonla ana aort damarı değiştirildi. Konu ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Mustafa Bilge Erdoğan, ‘‘Aort diseksiyonu eğer müdahale edilmezse saatler veya günler içinde ölümle sonuçlanmaktadır. Ölümün nedeni yırtık sonrası gelişen aort ruprürüdür. Nedenleri arasında hipertansiyon, bazı kalıtsal bağ dokusu hastalıkları , travma bilinirken, bazen risk faktörü olmayan kişilerde de aort diseksiyonu ile karşılaşabiliyoruz. Ani başlayan yırtıcı vasıfta şiddetli göğüs ve sırt ağrısı en tipik bulgusudur. Çok ciddi ve acil bir durumdur. Maalesef hastaların önemli bir kısmı tanı konulamadan kayıp edilmektedir. ABD de yapılan bir araştırmada nedeni belli olmayan hastane dışı ölümlere otopsilerde bakılmış ve hastaların yüzde 30’unda aort diseksiyonu tespit edilmiş. Tanı konulması günümüz teknolojileri ile oldukça kolaydır. Diseksiyondan şüphelendiğimiz hastalara tomografi ile 5 dak. içinde teşhis konulabilir. Aort diseksiyonu tedavisinin başarısında en önemli erken tanı ve operasyondur. Aort yırtığının tipine gore ameliyat veya ameliyat dışı endovasküler (kapalı ameliyat) girişim başarılı bir şekilde ülkemizde tecrübeli merkezlerde uygulanmaktadır’’ dedi.
Başarılı ameliyat sonrası görevine başlayan Erhan Karakuş, ‘‘Yaşam sürecinde aldığınız her nefesin kıymetini bilerek yaşama tutunmayı öğreniniz. Çok zor bir ameliyat geçirdim. Doç. Dr. Mustafa Bilge Erdoğan ve ekibi sayesinde bu durumu atlatarak sağlığıma kavuştum. Hayat herşeye rağmen çok güzel. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim’’ diye konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?