USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Büyükşehir’den ’İlaç’ Gibi Proje

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde kullanılmayan ilaçların değerlendirilmesi için “Evsel Atık İlaçların Bertarafı” adında bir proje başlattı.

Büyükşehir’den ’İlaç’ Gibi Proje
18-06-2015 13:53
Google News
Sağlık İl Müdürlüğü koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve TEB 8. Bölge Gaziantep Eczacılar Odası’nın katkıları ile yapılan proje kapsamında 14 kuruma ilaç toplama kutuları yerleştirildi.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri yaptıkları açıklamada, ’'Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı, tedavi maliyetleri ve halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorun olarak devam ediyor’'dedi. Yetkililer, “Yapılan çalışmalar ilaç tüketimini son 10 yılda 3 kat arttığını, yine ülkemizde de sağlıkta ilaca ayrılan payın yüzde 50 arttığı gözlemlenmiştir. İlaca erişimin kolaylaşmasının ardından “bir gün lazım olur” düşüncesi evlerimizde ilaç bulundurma alışkanlığımızı göstermektedir. Evimizde kullanılmayan, miadı geçmiş ilaçlar, ailemiz, toplumumuz ve çevremiz için geri dönüşü zor olabilecek riskler taşımaktadır” ifadelerinde bulundu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?