USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Büyükşehir, esnafla anket yapacak

Karagöz ve Suburcu Caddesi, esnaf isterse özel araç trafiğine kapatılacak. Buradaki esnaf kendi geleceği hakkında çok önemli bir karar alacak. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Master Planı çerçevesinde Karagöz ve Suburcu’nda esnafla anket yapacak,anket sonucuna göre karar verecek.

Büyükşehir, esnafla anket yapacak
14-01-2016 10:18
Google News
Esnafın büyük çoğunluğu caddelerinin trafiğe kapatılmasından yana. Caddenin trafiğe kapatılmasına onay vermeyenlerde azımsanmayacak kadar çoğunlukta. Bazı esnaf da parkomatların kaldırılmasından yana görüş bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ulaşım master planı çerçevesinde trafiği rahatlatmak için Suburcu ve Karagöz Caddelerine araç girişinin yasaklanması büyük ses getirdi. Suburcu ve Karagöz Caddelerindeki esnaflardan bazıları projeye destek verirken bazıları da caddenin araç trafiğine kapatılmasının esnafların sonu olacağını ifade ederek karşı çıktılar.

Gaziantep trafiğini rahatlatacak Ulaşım Master Planı’nın detayları ortaya çıkarken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, STK’larla bir araya gelerek, ulaşımdaki kısa, orta ve uzun vadedeki hedeflerini anlattı. Plana göre orta ve uzun vadede en radikal değişiklik Karagöz Caddesi ve Suburcu’nun özel araç trafiğine kapatılıp sadece toplu taşıma araçları tarafından kullanılması olacak.

Karagöz ve Suburcu Caddesi’nin özel araç trafiğine kapatılarak toplu taşıma araçları tarafından kullanılması planlanıyor. Bu konu hakkında nihai kararı vermeyen yetkililer önce esnafla anket yapacak. Esnafın uygun görmesi halinde Karagöz ve Suburcu Caddesi özel araç trafiğine kapatılacak sadece toplu taşıma ve yük indiren araçlar tarafından kullanılacak.

Esnaf ne diyor?

Tolga Cevizli: “Suburcu ve Karagöz Caddelerini trafiğe kapatmak yerine alternatif yollar açılabilir. Burası şehrin göbeği yani burada araç trafiğini yasaklamak olmaz. Caddemiz araç trafiğine kapatılırsa çoğu esnafların işleri düşer, esnaflar zaten zor durumda olduğu için onları bitirir. Bir çok kişi toplu taşıma aracını kullanmıyor özel aracıyla alış verişe geliyor.”

Hasan Yılmaz: “Cadde tamamen trafiğe kapatılıp stadyumun oraya geniş bir otopark yapılırsa esnaf için daha iyi olur diye düşünüyorum. Bence caddenin araç trafiğine kapatılması daha mantıklı çünkü buradan geçen araçların bize faydası olmuyor. Park etmek yasak olduğu için araçla durup alış veriş yapamıyor.”

Kamil Birimoğlu: “Bence caddenin trafiğe kapatılması çözüm değil çünkü esnafla işi daha çok kırılır ve iş yapamaz hale gelirler. Trafik yoğunluğu sorununun alternatif yollarla çözülmesi lazım. Ayrıca buranın tarihi dokusunu bozmamak gerekir. Gaziler Caddesi trafiğe kapalı, burası da kapanırsa tamamen pasajlar gibi olur buradaki esnafların işi tamamen yok olur. Müşteri sirkülasyonumuz kötü etkilenir çünkü müşterilerimiz arabasıyla gelip alış verişini yapıp gidiyor. Araçlar zaten burada park etmiyor, otoparklara giriyorlar. Buranın araç trağine kapatılması çözüm olmaz.”

Tevfik Karabıyık: “Burada en önemlisi parkomatların kaldırılmasıdır çünkü buradaki parkomatlar araç trafiğini artırıyor. Caddenin araç trafiğine kapanması esnafa zarar verir. Müşterilerimiz arabayla gelip gidiyor.”

Süleyman Göçmen: “Cadde araç trafiğine kapanırsa araçlar nereden gidecek? Esnaflar açısından iyi olur ama araçlı sürücüleri düşündüğümüz zaman biraz sıkıntı çıkar. Caddenin araç trafiğine kapatılması trafik yoğunluğunun azalmasına faydalı olur. Müşterilerimiz daha çok artar.”

Aydın Karaca: “Cadde trafiğe kapanmaz ama park olayı biter. Araç trafiğine kapanması kötü olur. Gaziantep halkı biraz rahatına düşkün o nedenle yürümez ve gelmez, trafik olursa insanlar gelir. Burada araç trafiğinden çok park sorunu var.”

Hakan Yağlı,PUSULA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?