USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Büyükşehir’den ’20 günlük şirkete 836 bin liralık ihale’ iddiasına yanıt

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ulusal bir gazetede yayımlanan ’20 günlük şirkete 836 bin liralık ihale’ başlıklı habere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Büyükşehir’den ’20 günlük şirkete 836 bin liralık ihale’ iddiasına yanıt
08-11-2020 23:30
Google News
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Cumhuriyet gazetesinin bugünkü baskısında yer alan "20 günlük şirkete 836 bin liralık ihale" başlıklı haberle ilgili açıklama yapılması ihtiyacı duyulmuştur.

Daha önceden de basında yer aldığı üzere okulların açılma tarihi belirlendikten sonra öğrencilerimizin daha hijyenik ve güvenli alanlarda eğitim görmelerini sağlamak adına, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’yle Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Kovid-19 önlemleri için hayata geçirilen “Güvenli Okul Projesi” kapsamında şehir merkezinde bulunan 500 okula; yüzey dezenfektanı, sıvı el sabunu, yıkanabilir maske, el dezenfektan standı, sticker ve akülü dezenfektan sıkma makinası dağıtımı yapılmaktadır.

"Güvenli Okul" projesi kapsamında okullara dağıtılacak temizlik malzeme alımı ihalesi için hijyen malzemesi üretimi ve ticareti yapan 46 adet firma davet edilmiştir. Kamuoyunun ve ilgililerin bilgisi dahilinde açık olarak yapılan ihale sonucunda 5 kısımdan oluşan ihalenin 1. kısmına iki ve 2. kısmına üç istekli teklif vermiştir. Haberde de adı geçen ve ihaleye katılmak konusunda hiçbir yasal engeli bulunmayan Sunay Lojistik Hijyen Kozmetik Gıda ve Tekstil Sanayi Ticaret Ltd. Şti. el sabunu ve yıkanabilir maskenin yer aldığı 1. ve 2. kısım için en düşük teklif vermiştir. Tüm ihale yasal süreçlere uygun olarak gerçekleştirilmiştir.

Bu ihale sonucunda temin edilen hijyen malzemeleri ile Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye’de ilk kez bir belediye tarafından koronavirüsten çocuklarımızın korunması amacıyla "Güvenli Okul" projesi çerçevesinde kentte bulunan tüm okullara hijyen malzemeleri temin edilmiş ve dağıtılmıştır. Bu kapsamda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2 bin adet dezenfektan standı, 400 bin adet maske, 75 bin litre sıvı sabun, 500 adet dezenfektan makinesi, 10 bin litre yüzey dezenfektanı, 50 bin adet zemin etiketi temin etmiş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda dağıtımını yapmıştır.

 Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?