USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN, ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Türkiye’de her gün 10 kişi organ nakli olmadığı için hayatını kaybediyor. 60 bin kişi organ nakliyle hayata tutunmayı bekliyor. Organ bağışı konusunda farkındalık yaratacak her çalışma büyük önem taşıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte organ nakli bekleyen ve organ nakliyle yeni hayatlarına “merhaba” diyenlerin hikayelerini çarpıcı bir biçimde gözler önüne seren Gazeteci-yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun “Yeni Hayat” filmi Gaziantep’te izleyici ile buluştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN, ORGANLARINI BAĞIŞLADI
29-05-2015 20:25
Google News
Sponsorluğunu Medical Park Hastaneler Grubu’nun üstlendiği Yeni Hayat Belgeseli, henüz 3 yaşındaki Hasan Hüseyin’in, 53’ündeki Mustafa Kemal’in, 14 yaşındaki Elif’in ve bağışlayacağı organ ile kendisini hayata döndürecek kahramanını bekleyen binlerce insanın hikayesini anlatarak organ bağışının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Gaziantep Ticaret Odası Oditoryum Salonu’nda yapılan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Serdar Tolay, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli’nin katıldığı film gösterimine Gazianteplilerin ilgisi oldukça fazlaydı.

“ORGANLARIM YENİ HAYATLARIN OLSUN"

Film gösterimi öncesi Yeni Hayat filminin yönetmeni Tuluhan Tekelioğlu ile biraraya gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Filmi ilk izlediğimde çok etkilendim ve hemen ilimizde de organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak için gösterimi gerçekleştirmek istedik. Organ bağışı üzerinde durmamız gereken çok önemli bir konu. Bu belgesel filmde bizleri daha da bilgilendiriyor. Yaşamımdan sonra bağışladığım organlarım yeni hayatların olsun” diye konuştu.

Açılış konuşmasını yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Serdar Tolay, "Organ naklinin yetersizliği günümüzde daha çok hissediliyor. Film sonrasında 18 yaşından büyük olan izleyicilerimizin organlarını bağışlamasını, küçüklerimizin ise bu belgeseli anlatarak anne babalarının organlarını bağışlamasını sağlamalıyız. Gerçekleştirilen proje ile bin organ bağışı hedefine ulaşmasını diliyoruz. Bu vesile ile Tuluhan Hanım’a çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

“HEDEFİMİZ 2015’TE BİN BAĞIŞ SAĞLAMAK”

Samsun, Hatay, Trabzon’dan sonra Yeni Hayat belgesel filminin  Gaziantep’te gösterimin yapıldığını söyleyen Gazeteci Yazar, Tuluhan Tekelioğlu “Yeni Hayat belgesel filmi çok sevildi. Gaziantep Belediyesi filmimizin beşinci gösterim durağı. Tahmin edin Türkiye’de organ bağışlayanların sayısının ne kadar olduğunu. Maalesef bu oran çok düşük, milyonda 5 gibi bir oran. Organ bekleyenler, adeta bir piyango çıkmasını bekliyorlar. Bir kişiye verebilecek en güzel hediye Yeni Hayat’tır. Umarım bu film sayesinde birçok kişi organlarını bağışlamaya karar verecektir. 2015 yılında hedefimiz 1000 organ bağışı ile yeni hayat sağlamak” diye konuştu. 

Beğeniyle izlenen film sonrasında, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan organ bağış stantlarına ilgi büyüktü. Birçok kişi film sonrası organlarını bağışladı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?