USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Bunlar da taksitli dolandırıcı

Ordu'da yaşayan Meral Çelebi, işyerlerine gelerek güven kazandıran dolandırıcıların oyununa geldiğini iddia etti. Çelebi, kendilerine yakınlık gösteren dolandırıcılara senetli taksitle 51 bin TL'lik televizyon ve beyaz eşya aldıklarını, borçlarını ise kendilerinin ödedikle

Bunlar da taksitli dolandırıcı
10-10-2022 16:23
Google News

Çeşitli yollarla insanları mağdur eden dolandırıcıların oyunları her geçen gün artarken, emniyet ve jandarma ekipleri tedbirli olmalarına karşı insanları uyarıyor. Özellikle son günlerde artan telefon dolandırıcılığa karşı insanların bilinçli olmaları istenirken, bu konuda sıklıkla uyarılar da yapılıyor. Ancak dolandırıcılar, insanların birikimleri almak için çeşitli yollara da başvuruyor.

Ordu'da dolandırıldığını iddia eden bazı vatandaşlar, kendileri ile tanışan kişilerin önce güven sağlayıp arkadaş olduklarını, sonrasında ise ‘evimize haciz gelecek' diyerek para istediklerini, para alamadıklarında ise senetle paraya dönüştürülebilecek ürünler aldırıp, ortadan kaybolduklarını iddia ederek, borçlarını her ay ödediklerini söylediler.

“Kendilerini iyi aile tanıtıp, 51 bin TL dolandırdılar”
Dolandırıldığını9 ileri süren mağdurlardan biri olan Meral Çelebi, “Bundan 5-6 ay önce 51 bin TL dolandırıldım. Bizim işyerimize gelenler kendilerini tanıttılar ve üye oldular. Sonrasında kendilerini iyi bir aile gibi tanıttılar, sonrasında azar azar bizi işlemeye başladılar. Ardından bu kişinin annesi geldi ve yalvararak para istedi. Olmadığını söyleyince evlerinin icrada olduğunu ve kendilerine borç televizyon almamızı istediler, oysaki ortada ev yokmuş. Benim gibi mağdurlar yine var, 30 tane dosya olduğu söyleniyor ancak ben o kadarını bilmiyorum” dedi.

Selim Kuşcu

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?