USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Brezilya’da Evsiz İşçiler Hareketi Sao Paulo Borsası’nı bastı

Brezilya'da Evsiz İşçiler Hareketi, Sao Paulo Menkul Kıymetler Borsası'nı bastı.

Brezilya’da Evsiz İşçiler Hareketi Sao Paulo Borsası’nı bastı
24-09-2021 00:03
Google News

Brezilya'da Evsiz İşçiler Hareketi, tava ve tavalarla Sao Paulo Menkul Kıymetler Borsası'nı bastı. Evsiz İşçiler Hareketi'nin toplumsal iletişim araçları hesabından meydana getirilen açıklamada, "Spekülasyonun ve toplumsal eşitsizliğin en şişman sembolü bulunan Sao Paulo Menkul Kıymetler Borsası'nı obstrüksiyon ediyoruz. Şirketler kar ederken, insanoğlu açlıktan ölüyor. İş tedricen şimdi garantisiz bir duruma geliyor. Başkan Bolsonaro'ya elinde tutanlar var. Onlar bu sektörün sahipleri" denildi.

Evsiz İşçiler Hareketi, Brezilya'daki besin güvensizliğinin 116 milyondan aşkın insanı etkilediğini ve ülkede 19 milyondan aşkın insanoğlunun da kıtlık sınırının altında yaşadığını belirtti. Hareket ayrıca, Covid-19 salgınıyla bu arada ülkede bankaların üstün dereceli karlar ettiğini ve şişman servetlerdeki artışları sebebiyle 42 toy milyarderin ortaya çıktığını gündeme getirdi.

Brezilya'da siyasal bunalım enflasyonu tetiklerken, nema oranlarında artma arzu edilmiş olduğu düşüncesince borsada yüzdelik 5'lik azalış yaşandı. Ülkede pandemi sürecinde 15 milyon isim aylak kaldı.

Serkan Bayar

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?