USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

BM, ABD-Meksika sınırındaki Haitili göçmenleri kabul etmesi için Brezilya ile görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki kuruluşlardan Uluslararası Göç Örgütü, ABD-Meksika sınırında muntazır Haitili göçmenlerden kimilerini kabul etmesi için Brezilya ile görüştü.

BM, ABD-Meksika sınırındaki Haitili göçmenleri kabul etmesi için Brezilya ile görüştü
24-09-2021 23:06
Google News

ABD-Meksika sınırından güzeşte lakayıt göçmen sayısı sonuç aylarda 20 senenin en faziletkâr seviyelerine ulaşırken, ABD ve Meksika ortada siyasal dava durumuna gelmeye başladı. Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki kuruluşlardan Uluslararası Göç Örgütü mevzuya bağlı müşterek etap atarak, sınırda muntazır Haitili göçmenlerden kimilerini kabul etmesi için Brezilya ile görüştü. Uluslararası Göç Örgütü Brezilya'dan, Brezilyalı evladı bulunan göçmenleri yahut Meksika'ya Brezilya üstünden mevrut göçmenleri kabul etmesini arzu etti.

Brezilya'nın önce seçeneği kabul etmesi ihtimalinin elan faziletkâr bulunduğu düşünülürken, Brezilya Dışişleri Bakanlığı da Uluslararası Göç Örgütü'nün taleplerine değinmeden müşterek deklerasyon yayınladı. Bakanlık, göçmeler mevzusunun değişik dünya yetkilileri ortada tartışıldığını ve bulunan mevzuat ışığında değerlendirildiğini anlatım etti.

Bu ay bir çok Haitili kazanmak kadar 15 bin lakayıt göçmen ABD'ye dönüşmek amacıyla Rio Grande Nehri'nin kuzeyinde dinlenme kampı kurdu. ABD yönetimi, göçmenlerin müşterek tarafını Haiti'ye arka gönderirken, Meksika ise göçmenlere ABD hayalinden hatime çekilme ve Meksika'nın güneyindeki göçmen korunma bölgelerine gitme çağrısında bulundu.

Öte yandan, Haiti'de 2010 senesinde yaşanmış bulunan zelzele felaketinden sonraları nice Haitili iş anımsamak amacıyla Brezilya'ya göç ederek yerleşti. Brezilya hükümeti verilerine gereğince 2011 ve 2018 yılları ortada Brezilya'ya mevrut Haitili göçmenlerin sayısı 105 binden fazlaydı.

Saim Sevinç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?