USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BİT SALGINI ARTTI

Gaziantep’te bazı okullarda bit salgını yaşanıyor. Kentte eğitim veren Suriyeli öğrencilerin çoğunlukta olduğu okullarda bit salgını baş gösterdi. Salgının genellikle ilköğretim seviyesindeki çocuklarda görüldüğü belirtiliyor.

BİT SALGINI ARTTI
16-02-2018 09:56
Google News
Gaziantep’te bazı okullarda bit salgını yaşanıyor. Kentte eğitim veren Suriyeli öğrencilerin çoğunlukta olduğu okullarda bit salgını baş gösterdi. Salgının genellikle ilköğretim seviyesindeki çocuklarda görüldüğü belirtiliyor. Çocuğu bitlenen ailenin utanç duygusu ile genelde doktora başvurmadan eczacısına danışarak çözme yoluna gittiğini, bu nedenle bit salgınının kamuoyunda dillendirilmediğine dikkat çekiliyor.

 

Gaziantep’te bit salgınının artarak devam ettiği gözlemleniyor. Bit salgını ile ilgili tedavi edici ve önleyici ilaçların Gaziantep’teki satışlarında sürekli artış olduğuna dikkat çeken eczacılar, “Bitlenmek, toplumda utanç verici bir rahatsızlık olarak algılanıyor. Çocuğunda bit olduğunu gören aile genellikle bunu saklıyor ve doktora da gitmeye utandığı için direk olarak biz eczacılara müracaat ediyor. Gaziantep’te okulların açıldığı günlerden bu yana devam eden bit salgınının, son zamanlarda artış gösterdiğine şahit oluyoruz” dediler.

 

Gaziantep’te çocuklar yeni bir salgın ile karşı karşıya. Suriyelilerle beraber 600 bin öğrenciye ev sahipliği yapan kentte son günlerde okullarda bit salgını vakaları artış gösterdi. Artışın belli başlı nedeni olarak gerekli hijyenik ve sağlıklı ortama sahip olmayan Suriyeli çocuklardan bulaştığı belirtiliyor.

 

Suriyeli çocukların çoğunlukta olduğu okullarda artış gösteren salgın ciddi bir tehlike oluşturuyor. Özellikle ilköğretim okullarında çocukların yakın temasta bulunması nedeni ile bit salgını tehlikesinin artmasından korkan okul yetkilileri aileleri bit salgınına karşı uyarıyor.

 

BİT SALGINI HANGİ BÖLGELERDE

 

Bit salgını hakkında görüşlerini aldığımız eczacılar, salgının daha çok Suriyeli öğrencilerin çoğunlukta olduğu okullarda görüldüğünü belirtti. Suriyelilerin genellikle hijyenik ve sağlıklı bir ortamda kalmadığını zaten var olan bit salgınının bununla beraber artış gösterdiğini ifade eden eczacılar, “Son yıllarda bit vakalarında büyük artış yaşandı. Bunu var eken sektörde buna çare için yeni şampuanlar piyasaya sürdü. İşin acı tarafı vatandaşlar utandıkları için doktora gitmeden eczaneye gelip tedavi yolunu seçiyor” dediler.

 

UZMANLARDAN UYARI!

 

Günümüzde ilaç sektöründeki gelişmeler ile birlikte çocuğunuzun saçları bitlenmeden çözüm yolu bulmak çok kolay. Artık üretilen bit spreyi, bit şampuanı ve bit tokası gibi ürünler ile önlem almak mümkün. Sizlere tavsiyemiz salgın olmadan önce çocuklarınıza bu önleyici yöntemlerden birini kullanarak tüm aileye ve çocuğun temas ettiği kişilere bit ve sirke bulaşmasına ve bulaştırmasına engel olabilirsiniz. Yaşanan durum karşısında görüştüğümüz uzmanlar, kişinin başı devamlı kaşınıyorsa bitten kuşkulanmak yerinde olacağını belirterek, “Bitlenen kişinin başını koyup yattığı yastığın üzerinde görülen siyahlı beyazlı tozlar bitlerin dışkısı ve kaşınan deriden dökülen tozlar olabilir. Koyu renk saçlar arasında bitlerin sirkelerini görmek daha kolaydır. Sirkeleri bulmanın yollarından biri saçları iyice tarayarak lastik band ve tokayla dörde ayırıp bağlamaktır. Dörde ayırdığınız saçın bir bölümü elinize alarak parmaklarınızla ve sık ve ince dişli bir tarakla tarayın ve saçta ve saç diplerinde sirke olup olmadığını kontrol edin. Sirkeler genellikle, kulakların üst ve arka tarafındaki saçlar ve kahküller arasında bulunurlar.” dediler.

 

 

 

NASIL TEDAVİ EDİLİR?

 

 

 

Bitlenmenin tedavisi hakkında da da bilgi veren uzmanlar, “Eczaneden bit öldürücü bir şampuan satın alın. Bitleri öldürmek için kesinlikle gazyağı sinek öldürücü spreyle kullanmayın. Özel şampuanı kullanırken kullanma talimatını dikkatle okuyun. Şampuanı kullandığınız banyonun havalanmasının iyi olması gereklidir” diye uyardılar.

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?