USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bir zam da toplu taşımaya

Gaziantep'te hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Döviz krizi ve pandeminin neden olduğu hayat pahalılığı ve maliyet artışları sonrası esnaf odaları harekete geçti. Pide ekmek fiyatlarına zam yapılmasını gündemde olduğu şu günlerde, toplu taşıma hizmeti sunan minibüsçü esnafı da zam istemeye hazırlanıyor. Ortaya çıkan şartlar neticesinde zam istemek zorunda kaldıklarını söyleyen Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, akaryakıta ge

Bir zam da toplu taşımaya
22-11-2021 09:58
22-11-2021 10:16
Google News

Pandemi ve döviz krizinin neden olduğu sorunlar, vatandaşların da esnafın da cebini yakmaya devam ediyor. Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de milyonlarca vatandaş, krizin neden olduğu sorunlarla boğuşurken, hayat pahalılığı da giderek artıyor. Vatandaş pide ekmek fiyatlarına yapılması beklenen zammı konuşurken, ulaşım ücretlerine yapılması beklenen zamlar ile karşı karşıya kaldı. Artan pahalılık sonrasında büyük sıkıntı yaşayan toplu taşıma esnafı, ulaşım ücretlerine yüzde 80 oranında zam yapılması yönünde talepte bulundu.

"HER ŞEYE ZAM GELİYOR"


Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, “Esnafın durumu çok sıkıntılı, seri şekilde akaryakıta zam geliyor. Dolar 11 lira 23 kuruş, Euro ise 12 lira 68 kuruşa kadar yükseldi. Gelen tüm zamlar, esnafımızı yakından ilgilendiriyor. Araçlarımızda kullandığımız akaryakıt başta olmak üzere, yedek parça, lastiklere zam geliyor. Eskiden esnaftan aldığımız yedek parçada, ürünün fiyatı TL olarak yazılır ve bir hafta sonra ödeme yapardık. Şimdilerde ise esnaf, yedek parçanın kendisini yazarak, o oranda para alıyor."

"ZAM KAÇINILMAZ!” 

Sözlerini sürdüren Çolak, “Sabahın ilk ışıklarından gece yarısına kadar esnaf, yolcu taşıyor. Kontak kapatmak gibi bir lüksümüz yok. Araçlarda kullanmış olduğumuz mazotun litre fiyatı şu anda 8 lira 40 kuruş. Pompaya yansıyacak zam ile birlikte bu oran 8 lira 90 kuruşa yükseldi.. Hal böyle olunca taşıma ücretlerine zam yapılması kaçınılmaz olacak."

"YÜZÜMÜZ GÜLMEDİ"

Son yıllarda esnafın sunduğu toplu taşıma işleminden yeterli oranda kazanç sağlayamadığını söyleyen Çolak, "Esnafımız artık doğru dürüst kazanç sağlayamıyor. Yüzümüz gülmedi. Çünkü doğru dürüst zam alamıyoruz. Bu zam öncesi ulaşım ücretlerine zam yapılsa idi, akaryakıt fiyatlarına gelen bu zammı alıp götürürdü. Yılbaşına kadar seri şekilde zam geleceğini tahmin ediyoruz." "GEÇİNEMİYORUZ" Sözlerini sürdüren Çolak, "Son zamanlarda şoförlerin bir kısmı bu işten para kazanamadıkları için trı şoförlüğüne yöneliyor. Eskisi gibi kalifiye şoför kalmadı. Çünkü aldıkları ücret ile geçinemiyor. Bugün bir markete gittiğiniz zaman hemen her şeyin zamlandığını görüyorsunuz. Bir hafta önce aldığın ürünleri, fiyatları katlanmış şekilde satın alıyorsunuz. Herkes bunun farkında, sıkıntı içerisindeyiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?