USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bir fedakarlık hikayesi: Afet bölgesine gittiler, Niğde'de uyandılar

Samet ve Hüseyin... Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği Gaziantep'te depremzedelere yardım için çalışıyorlardı. Afet bölgesinde dinlenmek için biraz uyuyan ikili gözlerini Niğde'de açtılar.

Bir fedakarlık hikayesi: Afet bölgesine gittiler, Niğde'de uyandılar
22-02-2023 00:02
Google News

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem tüm Türkiye’yi sarstı. Yurdun her bir tarafından deprem bölgelerine yardımlar gelmeye, çalışmalara destek olmaya vatandaşlar seferber oldu.

Hüseyin ve Samet'te ellerindeki tüm imkanları ile depremlerin etkilediği şehir Gaziantep'teler. İlk gün gelip enkazdan 7 kişiyi kurtarıyorlar. Hüseyin ve Samet depremin ilk gününden beri bölgedeler ama onlar 14 gündür oralarda… 15 günlük süreçte onlar 1 günü yanlışlıkla Niğde’de geçirdiler.

Bir fedakârlık hikâyesi dinleyecektim ama ortaya komedi çıktı.

Hüseyin ve Samet, deprem günü Antep’e gelip enkazdan 7 kişiyi çıkarıyorlar.

Ne zamandır buradasınız?

- 14 gün
İlk gün geldiyseniz 15 olması gerekiyor
- Abi 1 günü yanlışlıkla Niğde’de geçirdik
Nasıl yanlışlıkla? pic.twitter.com/EQWjNXSEzS

— Erhan İdiz (@idizerhan) February 21, 2023

Erhan İdiz'in twitter hesabından yaptığı paylaşımda yer alan konuda ikilinin deprem bölgesinden Niğde’ye uzanan hikâyeleri şu şekilde;

Bir fedakârlık hikâyesi dinleyecektim ama ortaya komedi çıktı. Hüseyin ve Samet, deprem günü Antep’e gelip enkazdan 7 kişiyi çıkarıyorlar. Ne zamandır buradasınız? 14 gün, İlk gün geldiyseniz 15 olması gerekiyor. Abi 1 günü yanlışlıkla Niğde’de geçirdik. Nasıl yanlışlıkla?3 gün hiç uyumadan çalışınca biraz uyuyalım dedik. Minibüse geçtik, gözümü bi açtım Osmaniye’deyiz. Olum Hüseyin kalk diyorum, nereye geldik? Meğer arkadaşlar bizim de döneceğimizi sanıp minibüsle yola çıkmış. Oysa biz kalıp yardıma devam edecektik. Biz tartışmaya devam ederken, Niğde’ye vardık. Sonra indik biraz malzeme bulup bir araca yükledik ve geri geldik.”

Samet ve Hüseyin, biri çiftçi diğeri lokantacı. Şimdi bir çadır kentte yemek dağıtıyorlar ve onları herkes tanıyor çünkü tırnaklarıyla enkaz kazıyacak kadar cesur ama bir o kadar eğlenceliler. Öyle bir muhabbetleri var ki depremzedeleri bile kahkahalarla güldürüyorlar. Yazının başında, komediye döndü dediğime aldanmayın, ikisi de kahraman. Ne zaman döneceksiniz diye soruyorum. Hüseyin elini uzatıp “Şu insanların hepsi evine girdiğinde ben de evime döneceğim” diyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?