USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Baykal’dan görüşme sonrası ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile görüştü. Deniz Baykal çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Baykal’dan görüşme sonrası ilk açıklama
10-06-2015 17:35
Google News
İşte Baykal’ın açıklamalarından notlar:

Seçimlerin tamamlanmasından sonra yeni TBMM’nin açılışından önce Cumhurbaşkanı’nın bu Meclis’e gecici başkan olarak görev yapacak bir milletvekili olarak Meclis çalışmaları ile ilgili değerlendirme yapma ihtiyacı çerçevesinde gerçekleşti. Aniden gerçekleşti. Bu sabah şekillendi. Cumhurbaşkanının görüşmeyi gerçekleştirmek istediği söylendi. Antalya’dan geldim ve Cumhurbaşkanı ile ayrıntılı kapsamlı önümüzdeki siyaset dönemi ve TBMM’nin gündemi çalışma konuları Türkiye’nin önündeki sorunlar ayrı ayrı kapsamlı şekilde konuşuldu. Verimli oldu.

Koalisyon görüşmesi yapma konumum yok olamaz. Ben milletvekiliyim. Partiler var. Partilerin genel başkanları yetkili organları var. Onlar hazırlıklar yapıyordur umarım. Benim o çalışmalarla ilgili somut bir girişimim olamaz. Geçici meclis başkanı olacak kişi sıfatıyla sayın Cumhurbaşkanı ile karşılıklı değerlendirmeler yaptık.

Ben böyle bir durumdan haberdar olduğum andan itibaren sayın Kılıçdaroğlu’na bilgi verdim. Kendisiyle görüştüm buradan da doğru Kılıçdaroğlu’nun yanına gidiyorum.

İki saati geçen görüşme oldu. Cumhurbaşkanı’nın da takvimi uygundu uzun zamandan beri birikmiş sohbet konuları var. Özel bir nedini yok.

Özel bir talebi yok. Ama ben bazı tespitler yaptım. Bir an önce Türkiye’de istikrarın sağlanması konusunda ortak anlayışa sahip olduğumuzu gördüm. Belirsizlik döneminin aşılması konusunda aynı görüşteyiz. Muhalefetin kendi arasında koalisyon oluşturmasına itirazı olmadığını söyledi.

Ben bu aşamada olması gerektiği gibi sayın Cumhurbaşkanının hükümetin oluşması anlayışı içinde olduğunu öğrendim.

Geçici başkanlığınızın daimi olması için görüşmeleriniz oldu mu?

Hayır öyle bir görüşme olmadı.

CHP adına yetkili organlar gerekli açıklamaları yapıyorlar. Benim bunları açıklamam söz konusu olamaz.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?