USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Başpiskopos Georgios cübbesini giyer giymez Türkiye'yi hedef aldı: İşgalci güç

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos'un ölümü sonrası yerine geçen Başpiskopos Georgios, Türkiye'yi "işgalci" olarak gösterip hedef aldığı törende, "Kıbrıs Rumlarının hakları verilene kadar hiçbir anlaşmayı imzalamam" dedi.

Başpiskopos Georgios cübbesini giyer giymez Türkiye'yi hedef aldı: İşgalci güç
10-01-2023 14:23
Google News

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde geçen aralık ayında vefat eden Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos yerine seçilen Başpiskopos Georgios, pazar günü düzenlenen törenle cübbesini gideyerek görevine başladı.

TÖRENDE ANASTASİADİS HAZIR BULUNDU

Lefkoşa'daki Rum Kilisesi Aziz Barnabas Katedrali'nde düzenlenen törene, Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades, Güney Kıbrıs Meclis Başkanı Annita Demetriou ve kabine üyelerinin yanı sıra Yunanistan Başpiskoposu II. Yeronymos ile Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanı Niki Kerameus katıldı.

TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALAN AÇIKLAMALAR

Törende yaptığı açıklamalarla Türkiye'yi hedef alan Başpiskopos Georgios, Ankara'nın Kıbrıs'ta yürüttüğü politikalara Rum Kilisesi olarak seyirci kalmayacaklarını söyledi. Her Rum'un hakkının tastamam verilene kadar da hiçbir anlaşmaya onay vermeyi düşünmediğini kaydetti.

Türkiye'nin Ada'daki varlığını "işgalci" olarak tanımlayan Başpiskopos Georgios, "Eskiden birlikte barış içinde yaşadığımız Kıbrıslı Türklerle hiçbir sorunumuz yok. Ama işgalci bir güçle ilgili sorunlar var" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?