USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başkan Tahmazoğlu: "Şampiyonluk bekliyoruz"

Ampute Futbol Takımı Onursal Başkanı Mehmet Tahmazoğlu önderliğinde Ampute Süper Ligi ilk şampiyonluğunu Gaziantep'e kazandıran Şahinbey Ampute Takımı, 21 - 23 Mayıs tarihleri arasında uluslararası bir organizasyon olan EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi'ne ev sahipliği yapacak.

Başkan Tahmazoğlu:
20-05-2021 20:23
20-05-2021 20:43
Google News
Şampiyonanın lansmanı için basın mensuplarıyla bir araya gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, takımdan şampiyonluk beklediklerini söyledi.

Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan lansmana, Şahinbey Belediyesi Spor Kulübü Başkanı ve Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Güzel ile Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF)  Başkanı Mateusz Widlak da katıldı. 

Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, konuşmasının başında spor alanında yapılan hizmetleri anlattı. “Sporu seven bir belediyeyiz. Sporcuyu ve spor yapmayı seven bir belediye başkanınız var. Bu da bir fırsat, bunu iyi değerlendirmek lâzım. Sizlerden gelecek tekliflere de açığız.” sözleriyle spora verdikleri önemi ifade etti. 

Başkan Tahmazoğlu, Akkent Spor Köyü’ndeki sahada gerçekleşecek Şampiyona için bütün hazırlıkların tamamlandığını belirterek, ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi ve tüm takımlara başarılar diledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun verdiği bilgiye göre; 21 Mayıs günü (yarın) saat 10:00’da başlayacak olan Şampiyona’nın ilk maçı saat 10:30’da Şahinbey Belediyespor ile Polonya'nın Legia Varşova takımı arasında oynanacak. Şampiyonaya kısıtlı sayıda seyirci katılacak. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Şampiyona’ya katılmak için Gaziantep’e gelecek. 

Şampiyona’da Şahinbey Belediyespor ile Azerbaycan'ın Karabağ, Polonya'nın Legia Varşova, İtalya'nın Vicenza Calcio ve Gürcistan'ın AFC Tiflis takımları mücadele edecek. Fransa, İngiltere ve Rusya takımları, pandemi nedeniyle turnuvaya katılamayacaklarını bildirdi. 

Turnuvada, EAFF tarafından atanan 3'ü Türk olmak üzere 8 hakem görev alacak. 23 Mayıs Pazar günü sona erecek olan organizasyonu, Şahinbey Belediyesi ve EAFF kendi internet sitelerinde yayınlayacak. Pazar günü saat 17:00’da yapılacak final maçını ise TRT canlı yayınla izleyiciye aktaracak. 

Burada yapılan tanıtımın ardından EAFF  Başkanı Mateusz Widlak’a Akkent Spor Köyü gezdirildi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Widlak, gösterilen ilgi ve yapılan çalışmalardan dolayı memnun olduklarını dile getirdi. Widlak, Şampiyona’nın neden Türkiye’de yapıldığını ise şu sözlerle açıkladı:
 
“Türkiye bu anlamda çok başarılı bir takım. Türkiye’nin normalde amputeye göstermiş olduğu yönelimler de ortada. Bu anlamda zaten en güçlü adayın Türkiye olduğunu düşündüğümüz ve en son şampiyon da Türkiye olduğu için böyle bir şey düşündük.”

EAFF Başkanı Mateusz Widlak, Şahinbey Belediyesinin maçların akşam saatlerine alınması talebini ise yapılacak olan toplandıda değerlendireceklerini ifade etti. 

Haber: Başak AKAY
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?