USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Başkan Şahin’in Ankara mesaisi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dün Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu.

Başkan Şahin’in Ankara mesaisi
06-09-2018 10:31
Google News
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dün Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu. İlk önce Dünya İdari Kentler Birliği I. Genel Kurul Toplantısı’na katılan Şahin, daha sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ve DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın’ı ziyaret etti.

Türkiye ile birlikte 16 ülkenin belediye başkanları ve temsilcilerinin katıldığı Dünya İdari Kentler Birliği 1. Genel Kurul Toplantısı Ankara Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşti.toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı sıfatıyla katılarak konuşma yaptı.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, dünya geleceğinin nasıl olacağının ortak soru olduğunu belirterek, ’’Bu konuda çok ciddi soru işaretleri bulunuyor. Başkentler ülkelerin aklının, nabzının, kalbinin attığı yerlerdir. Ankara öncülüğünde kurulan bu birliğin tecrübe paylaşımı ile yaşanan sorunlara ortak çözümler bulup, şehir yönetimlerini güçlü hale getirmesi önemli bir adımdır. Belediyecilik anlayışı artık yer altı ve yer üstü yöneticiliğinden çıkıp insanı merkeze alan sosyal ve kültürel belediyeciliği ön plana çıkarmalı’’ açıklamasında bulundu.

Şahin, Ankara ziyaretleri kapsamında çeşitli bakanlıkları da ziyaret ederek yatırımlar ve projeler hakkında sunum yaptı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ve DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın’ı ziyaret etti. Şahin, “Biliyorsunuz, Düzbağ Barajı gibi Gaziantep için çok önemli projemizin çalışmaları sürüyor. Bu ve diğer konular için bugün DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın ve arkadaşlarını Ankara’da ziyaret ettik. Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cahit Turhan’ı da ziyaret ettik. Bakanlığımızın Gaziantep ile ilgili çalışmalarını, planlamalarını konuştuk. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte Dünya İdari Kentler Birliği I. Genel Kurul Toplantısı’na katıldım ve yerel yönetimler/belediyecilik konusunda naçizane görüşlerimi aktardım. Güzel bir toplantı oldu” dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?