USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başkan Erdoğan: 15 Temmuz, tüm Türkiye’nin zaferidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması’nın gerçekleştirileceği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde oluşturulan alanda binlerce kişi toplandı

Başkan Erdoğan: 15 Temmuz, tüm Türkiye’nin zaferidir
15-07-2018 22:13
Google News
Program, Kuran ve darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin isimlerinin okunmasıyla başladı.

Alanda katılımcılar çeşitli yazıların bulunduğu dövizler, pankartlar, hayatını kaybedenlerin fotoğrafları ve Türk bayrakları taşırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının ve ay-yıldızın bulunduğu, üzerinde "Başkan" yazan bayraklar da bulunuyordu.

Bu arada Kısıklı’da bir araya gelen binlerce vatandaş da tekbir ve sloganlarla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne yürüyüşe geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündüz saatlerinde Ankara’daki programında yaptığı konuşmada ise , "Ülke ve bölgemizde yaşananlardan çıkardığımız derslerle kendimize daha aydınlık bir gelecek kurmak için daha çok çalışacağız. Şunu unutmayın, bu FETÖ’nün arkasından gelenler bitmez. Onların girdiği bütün hücreleri keşfederek söküp atacağız. Durmak yok, yola devam edeceğiz" dedi.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, Ankara’da 15 Temmuz darbe girişiminde ilk olarak hayatını kaybedenlerin mezarlarını ziyaret eden Erdoğan, hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki Millet Camii’nde Kuran okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun ardından 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıl dönümünde, darbe girişiminde yaşamını yitirenlerin yakınlarıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya geldi.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Erdoğan "çok sayıda teröristi ortadan kaldırdıklarını" söyledi ve "Sadece Fırat Kalkanı Harekatı’nda 3 bin DEAŞ’lıyı, Zeytin Dalı Harekatı’nda 4 bin 600’e yakın PKK ve PYD’liyi etkisiz hale getirdik. Terörle mücadele sınırlarımız içinde ve dışında böylesine büyük kayıplar vermek ve verdirmek kesinlikle bizim tercihimiz değildir. Devlet ve millet olarak bu mücadeleye mecbur kalıyoruz." dedi.

"Milletimizi kalkındırmak, refahımızı artırmak için kullanmamız gereken kaynaklarımızı terörle mücadeleye tahsis etmek zorunda kalıyoruz." diye konuşan Erdoğan "Terör örgütlerinin ısrarla üzerimize salınmasının gerisindeki amaçlardan birisinin bu olduğunu da bildirlerini" söyledi ve " "İşte bu kısır döngüyü kırmak için son yıllarda terörle mücadele stratejimizi değiştirdik. Artık tehlikenin kapımıza dayanmasını beklemiyoruz. FETÖ’nün de tek hedefi ülkemizin birliğidir, beraberliğidir" dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?