USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BAŞKAN AKTÜRK GÜVEN TAZELEDİ

Kilis Vakfı Genel Kurulu yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

BAŞKAN AKTÜRK GÜVEN TAZELEDİ
15-01-2018 09:48
Google News
 

Ev sahipliğini Kilis sevdalısı Yaşar Aktürk’ünyaptığı ve Zürih otelde gerçekleştiren kurula Kilis Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Av. Hasan Kara, Milletvekilleri Hilmi Dülger ile Reşit Polat, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Doğan Karaçoşkun, AK Parti İl Başkanı İzzet Toprak, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Metin Karakuş, TV 79 Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alpdağ, KESOB Başkanı Ömer Sevengül ve oda başkanları, siyasi parti il başkanları, Kilisli işadamları ve İstanbul’da yaşayan Kilisliler katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan genel kurul vakıf divan kurulunun oluşturulması, faaliyet ve hesap raporlarının sunumu, görüşülmesi, onaylanması ile başlatıldı.

 

Açılış konuşmasını Vakıf Başkanı Yaşar Aktürk yaptı. Aktürk konuşmasında, “Biz Kilis Vakfı olarak Kilis’te hizmetleri ilke edindik. Okullar sağlık ocaklar ve bugün Kilis’in can damarı olan 7 Aralık Üniversitesinin temellerini biz atmıştık. Bu hizmetleri yaparken bize yardımlarını esirgemeyen valilerimiz milletvekillerimiz ve emeği geçenlere teşekkür ederken ebediyete intikal etmişlere de Allahtan rahmet dilerim. Bize destek olan tüm hemşerilerime teşekkür eder genel kurulun ve yönetim kurulu üyelerime başarılar dilerim,” dedi.

 

Kilis Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, ise Kilis vakfını yaptıkları hizmetlerden dolayı gıpta ettiğini ifade ederek, “Bir vakfı kurmanın yanında devam etmesini sağlamak gerçekten çok önemli. Hemşeri birlikteliğinin yanı sıra eğitime ve kültürün devam etmesini sağlamak adına Kilis vakfının yaptıklarını gerçekten taktir ediyorum. Biz valilik olarak Kilis vakfı ile birlikte omuz omuza çalışacağız. Kilis için neler yapılacağını bir araya geleceğiz konuşacağız. Kilis’in daha iyi yerlere gelmesini vakıf ve işadamları ile neler yaparız bunları birlikte gerçekleştireceğiz. Bu anlamda genel kurulun hayırlı olmasını temenni eder sayın Yaşar Aktürk’e ve yönetimine başarılar diliyorum,” dedi.

’"

 

Vali Tekinarslan, “Vakfa üye olmak için mal bağışında bulunmak gerekiyormuş ancak bir biz valiler mal bağışı yapamıyoruz ancak biz vali olarak malımız yok ancak canımız var biz de Kilis’e canımızı vakfediyoruz,” diyerek büyük alkış aldı.

 

Belediye Başkanı Hasan Kara ise konuşmasında Kilis’e yapılan projelerden bahsetti. Başkan Kara en büyük hayır duasını mezarlık hizmetlerinden aldığını ifade ederek yeni yapılacak olan taziye evleri konusunda Yaşar Aktürk, Abdullah Alpdağ ve Kilisli işadamlarından taziye evi konusunda söz aldı.

Kilis 7Aralık Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Doğan Karaçoşkun ise Kilis 7 Aralık Üniversitesi Konservatuarı için çalışmaların başlatıldığını ancak en büyük sorunun Kilis’e hoca bulmak olduğunu ifade etti.

’"

 

Daha sonra Kilis vakfında kalan öğrenciler Yaşar Aktürk’e plaket takdiminde bulundu. Vakıf başkanı Yaşar Aktürk’e Kilis TV 79 Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alpdağ tarafından plaket takdim edildi.

Genel Kurul Kilisli sanatçı Mehmet Yakar’ın mini konseri ile son bulurken Kilis Vakfı Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Başakan Yaşar Aktürk

Başkan Yardımcısı ve Muhasip: Nadir Keloğlu

Başkan Yardımcısı :Mehmet Otay

Genel Sekreter : Nejat Taşkın

Üye: Mehmet Göycıncık

Üye: Mehmet Yıldırım

Üye: Ali Söğüt

Üye: Adnan Bıyıkbeyi

Üye: İsmail Hatabay

Üye: Dr.Faruk Yerlioğlu

Üye Hüseyin Okatan

Denetleme Kurulu Üyeleri

Başkan: Av.Fatih Volkan

Üyeler: Metin Mercimek

 

Genel Kurul iMehmet Yakar’ın mini konserinin ardından önümüzdeki yıl tekrar buluşulmak üzere sona erdi.

 

kaynak: kilis79
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?