USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bartık’tan ’laiklik’ çıkışı

Türkiye laiklik meselesini tartışırken, bir çıkışta GTO Başkanı Eyüp Bartık’tan geldi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı laiklik ile ilgili açıklamaları nedeniyle eleştiren Bartık, “Türkiye laik bir ülke. Bu konu hiç tartışılmamalı. Laiklikten asla taviz vermeyiz” dedi.

Bartık’tan ’laiklik’ çıkışı
29-04-2016 10:47
Google News
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yaptığı Laiklik açıklaması ve sonrasındaki tartışmalara ilişkin, Türkiye’nin laik bir ülke olduğunu ve bu konunun tartışılmasını doğru bulmadıklarını kaydederek, laiklikten asla taviz verilmeyeceğini söyledi.

GTO nisan ayı meclisi, Meclis Başkanvekili Settar Konukoğlu’nun başkanlığında gerçekleşti. GTO Başkanı Bartık, mecliste yaptığı konuşmada, komşu ülkelerle ticari ilişkileri daha da geliştirmek için ticaret ofisi açma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

2014 yılında Erbil’de hizmete açılan ofisin Türk ve Iraklı işadamları için önemli görevler üstlendiğini anlatan Bartık, “Bu ofis hem ticari ilişkilerin geliştirilmesi hem de ikili ilişkilerin daha da iyi noktalara gelmesine katkı sağlıyor” dedi. Erbil’in ardından ikinci ofisin de Tahran’a açılacağını belirten Bartık, İran’a ambargonun kaldırılmasının ardından dünyanın gözünün bu ülkeye çevrildiğini vurguladı. İran’a ticaret ofisi açmak için çalışma başlattıklarını ifade eden Bartık, kısa süre içinde Tahran’a ticaret ofisi açacaklarını kaydetti.

Kilis’teki gelişmeler

Kilis halkının Suriye tarafından atılan roketlerle son aylarda zor günler geçirdiğini vurgulayan Bartık, bugüne kadar atılan roketler nedeniyle 17 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 kişinin de yaralandığını öğrendiklerini ifade etti. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa dileyen Bartık, “Kilis halkının yanındayız, olayların bir ah önce bitmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Laiklik tartışmaları

Bartık, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ın yaptığı Laiklik açıklaması ve sonrasındaki tartışmalara ilişkin, Türkiye’nin laik bir ülke olduğunu ve bu konunun tartışılmasını doğru bulmadıklarını kaydederek, laiklikten asla taviz verilmeyeceğini sözlerine ekledi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?