USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Bakan Yılmaz, Suriyeli mülteciler konusunda uyardı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Suriye Krizinin Etkilerinin Azaltılması Projesi imza törenine katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Suriyeli mülteci sorununun nitelik değiştirdiğini ifade etti.

Bakan Yılmaz, Suriyeli mülteciler konusunda uyardı!
11-12-2015 16:18
Google News
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gaziantep’te bir otelde düzenlenen ’Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Suriye Krizinin Etkilerinin Azaltılması Projesi’ ile ’Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’ imza törenine katıldı.

İmza töreninde konuşan Bakan Yılmaz, göç eden Suriyelilerle ilgili sorunun nitelik değiştirdiğine dikkat çekti. Bakan Yılmaz, “Suriye’den göç etmek zorunda kalan insanlarla ilgili durum şu anda bir nitelik değiştiriyor. Bunun da ben altını çizmek isterim. Karşı karşıya kaldığımız mesele acil insani müdahalelerde bulunulması gereken bir durumun ötesine geçmiş durumda" dedi.

Suriye’de barışın ve istikrarın sağlanması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Suriye halkının arzu ettiği bir yönetimin oluşması ve o çerçevede Suriye’de huzurun, barışın ve istikrarın sağlanması gerekiyor. Bu olmadığı sürece maalesef insani ve kalkınma yardımları da bir ölçüde bu sorunu hafifletebilir. Esas sorunun çözümü elbette siyasi çözümdür. Bu anlamda da bütün dünyanın, uluslararası camianın mutlaka bu sorununun çözümüne katkıda bulunması gerekiyor. Evrensel hukuk, Suriye halkının talepleri ve beklentileri çerçevesinde bu sorunun çözüme kavuşturulması Türkiye olarak en büyük dileğimizdir” dedi.

Yerel altyapıya değinen Yılmaz, “Özellikle Kilis gibi illerimiz nüfusun üstünde bir misafir barındırıyor. Şehrin mevcut alt yapısıyla ilgili sorunların çözümünü geliştirmemiz gerekiyor. Bu illerimizdeki vatandaşlarımızın, bir taraftan da şehre gelen misafirlerimizin mutlaka belli bir eğitimden istifade etmesi gerekiyor. Bu eğitimlerle geleceğe iyi hazırlanılması gerekiyor. Bu noktaları içeren önemli bir projenin imza törenini burada gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?