USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakan Varank: Dünyadaki değişim işlemi yakalayacak biçimde envestisman yapıyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, hayattaki değiş ve dönüşümü yakalayacak halde gençlere, teknolojiye ve Türkiye'ye envestisman yaptıklarını belirterek, "Bugünümüzü kurtarmanın tabii derdindeyiz fakat geleceği de yakalamanın derdindeyiz." dedi.

Bakan Varank: Dünyadaki değişim işlemi yakalayacak biçimde envestisman yapıyoruz
22-09-2021 17:18
Google News
İstanbul

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Anadolu Ajansı'nın (AA) iletişim araçları paydaşı bulunduğu Uzay, Havacılık ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) standında matbuat çalışanlarının sorularını yanıtladı.

Festivalin açılışının esbak şişman müşterek coşkuyla yapıldığını anımsatan Varank, "Gençlerimizin ve ailelerinin şişman müşterek teveccühü var. Biz TEKNOFEST'te yerel ve ulusal teknolojilerimizi yurttaşlarımıza göstermeye çalışıyoruz, onların bu teknolojileri deneyimlemesini istiyoruz. Havacılık gösterileriyle de Türkiye’nin neler yapabildiğini yeteneklerini henüz yakından görmelerini istiyoruz." diyerek konuştu.

Varank, uygulayım bilimi yarışmalarının festivalin en ehemmiyetli ayaklarından birisi olduğuna ayraç ederek, nice ayrımlı bölgede yarışmaların bitmeme ettiğini dile getirdi.

Türkiye'nin Otomobili'nin evvel kat müşterek festivalde sergilendiğini vurgulayan Varank, arabaya derin uyanıklık gösterildiğini belirtti.

Varank, TOGG ile dünyada mütebeddil otomotiv sanayisine Türkiye’nin yanıtını verdiklerini anlatım ederek, şunları kaydetti:

"Otomotiv endüstrisindeki dönüşümü er zamanda görerek anadan doğma elektrikli, özerk nitelikleri bulunan ve düşüncesi iyelik hakları yüzdelik 100 bizlere ilgilendiren olan, bu sayede de aşırı ayrımlı teknolojileri aşırı bedava müşterek biçimde bütünleşmiş edebildiğimiz müşterek projeyi başlattık. Proje de planlandığı biçimde gidiyor."

"Geleceği fikren planlama yapıyoruz"

Muhalefetin TOGG'un planlanan müddette üretime geçemeyeceğine bağlı yorumlarına müteveccih istifham karşı Varank, şu biçimde konuştu:

"Biz gökyolu galaksisi dediğimizde onların aklına hemen saman geliyor. Böyle müşterek aykırılık anlayışıyla oturup etüt etmeniz, bazısı mevzuları kendilerine söylemeye çalışmanız beklenir değil. Biz bugünden geleceğin teknolojilerine envestisman yapıyoruz. Şu anda dünyada müşterek konkur mevcut ancak kılıç bundan 10-15 yıl ahir yarışı fikren planlamalarımızı yapıyoruz. Milli Uzay Programı'nı niçin yapıyoruz? Dünyada şu anda gök dalında dehşetli müşterek konkur var.

Özel firmalar gelişigüzel güneş müşterek füze fırlatıyor, kullanıcılarını uzaya gönderiyorlar. Ama kılıç bugünden o bölgeye envestisman yapmadığımızda, onlar füze fırlatırken kılıç eğlenmek durumunda kalırız. Biz hayattaki değişimi, dönüşümü yakalayacak biçimde gençlerimize, teknolojiye, Türkiye’ye envestisman yapıyoruz. Bugünümüzü kurtarmanın katıksız derdindeyiz ancak geleceği de yakalamanın derdindeyiz."

Varank, 2019 yılı böylecene Türkiye’nin Otomobili'ni tanıttıklarında muhalefetin vatandaşların faziletli miktarda ilgisini görüp "Otomobil dobra olmuş" söylediğini anımsatarak şu biçimde bitmeme etti:

"Sonra dediler ki ‘Fabrikası nerede?’, temel noktasını attık şu anda fabrikayı yapıyoruz, ‘Neden hala makine çıkmadı?’ diyorlar. Fabrika olmaksızın makine üretmenin mümkünatı yok, inşaatı bitmeme ediyor. Türkiye'nin Otomobili'ni ulusal müşterek plan kendisine görüyoruz. Bunun politik müşterek münakaşaya dönüşmesini istemiyoruz."

"Tüm iklim alım çalım duyacak"

Türkiye’nin yılda 2 milyon makine ürettiğine ve dünyanın mahdut makine üreticilerinden birisi olduğuna ayraç fail Varank, bu yıl de ülkede 750 bin anahtar satılmasının öngörüldüğünü söyledi.

Türkiye’nin otomotiv endüstrisindeki dönüşümü yakalaması icap ettiğini vurgulayan Varank, “Bunu Türkiye’nin Otomobili yapacak. Biz geleceğin teknolojilerini bu makine projesiyle tasarlıyoruz, üretiyoruz, tedarikçilerimiz geleceğin arabalarına çevrik istihsal yapmayla alakalı yetenek kazanıyorlar. Türkiye’nin Otomobili 2022 böylecene hızlı istihsal bandından indiğinde kâffesi iklim bu işle alım çalım duyacak." dedi.

Teknoloji ve eklenmiş kalburüstü istihsal dalında şişman müşterek mücahede zarfında olduklarının altını çizen Varank, sektörünün sayısal dönüşümüyle baş başa yeni mesleklerin ortaya çıktığına, nitelikli ve olgun insanoğlu kaynağına gerekseme duyulduğuna ayraç etti.

Varank, TEKNOFEST kadar etkinlikler ve meydana getirilen yarışmaların gençleri yeni iş sahalarına hazırladığını belirterek, "Burada onlarca paydaşımız mevcut. Buradaki gençlere yetişim yaptırıyorlar, onları öz takımlarının içerisine müdahale ediyorlar. Buradaki gençlerimiz katıksız ki iş bulma yönünde henüz müşterek tomar avantaja erbap olacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

"TEKNOFEST’i arsıulusal bellik biçimine sağlamak istiyoruz"

TEKNOFEST’in emlak dışından da görüşme edildiğini dile getiren Varank, şu ifadeleri kullandı:

"Biz TEKNOFEST’i henüz arsıulusal müşterek bellik biçimine sağlamak istiyoruz. Bizim hedefimiz şu; dünyada müşterek düşüncesi olan, girişimi bulunan insanoğlu ‘TEKNOFEST diyerek müşterek müsabaka var, kılıç buna katılalım, orada teknolojimizi gösterelim bu sayede de kendimize yeni yatırımcılar bulalım, bu teknolojiyi dünyaya tanıtalım.’ diyerek düşünsün istiyoruz."

Varank, Türkiye’nin Otomobili’nin fiyatına bağlı istifham karşı de “Aracın fiyatı mahsus değil ancak anahtar öz sınıfında Türkiye’deki araçlarla yarışacak müşterek fiyattan tüketicilere çıkacak." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?