USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Pakdemirli’den Gaziantep’e müjde!

12. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı’na katılmak üzere Gaziantep’e gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Gaziantep’in tarımsal üretimde %78’lik rekor bir artış gösterdiğini söyledi.

Bakan Pakdemirli’den Gaziantep’e müjde!
06-04-2021 16:14
Google News
Fuarın açılış töreninde konuşan Bakan Pakdemirli, son 19 yılda Gaziantep’te bitkisel üretim değerinin 14 kat artışla 6,1 milyar liraya, hayvansal üretim değerinin ise 15 kat artışla 3,1 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Son bir yılda Gaziantep’in toplam tarımsal üretim değerinin %78 gibi rekor bir artış göstererek, Türkiye’de en fazla gelişen il olduğunu söyleyen Pakdemirli, tarım ve gıda ürünleri ihracatının %13 gibi önemli bir kısmının bu topraklardan yapıldığının altını çizdi.

bakan Pakdemirli, “Bildiğiniz gibi Gaziantep, tarım ve gıda ürünleri ihracatında Türkiye’de 3. sırada. Geçen yıl 2,6 milyar dolara ulaşan ihracatı ile Gaziantep, tarım ve gıda ürünlerimizi dünya sofralarına taşıyan illerimizin başında geliyor. Bakanlık olarak verdiğimiz desteklerin Gazianteplilerin girişimciliği, çalışkanlığı sayesinde nasıl markalaştığına şahit oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“GAZİANTEP’E TAM 915 MİLYON LİRALIK PROJE MÜJDESİ İLE GELDİK” 

Yapacakları 915 milyon liralık su yatırımı ile Kayacık, Oğuzeli ve Kılavuzlu’daki sulama şebekelerinin inşaatlarını bitireceklerini söyleyen Pakdemirli; İslahiye Güneş Barajı, Nurdağı Hamidiye Göleti ve Yavuzeli Merziman Çayı Sulamaları ile modern sistem sulanmasını sağlayacaklarını belirtti.
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?