USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: Uzay Vatan'da derece derece kalan ortak iddiayla yolumuza bitmeme edeceğiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Türksat 5A'nın uzaya koşulmak gibi fırlatılmasına bağlı "Bu adım, şimdi şişman merhalelerin müjdecisidir. Bütün evren bilsin ki Uzay Vatan'da tedricen küsurat müşterek tez ile yolumuza bitmeme edeceğiz" dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Uzay Vatan'da derece derece kalan ortak iddiayla yolumuza bitmeme edeceğiz
08-01-2021 18:06
Google News
Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının öncülüğünde planlı Uydu Teknolojileri Haftası Etkinlikleri kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın videoteyp konuşma ile katıldığı, "Türkiye'nin Uzay ve Uydu Vizyonu" başlıklı hususi celsede mütekellim Karaismailoğlu, müşahede yahut enformasyon uydularının ötesinde geleceğin uzayda bulunduğu gerçeğine odaklanarak peyk teknolojilerine meydana getirilen yatırımları gelişigüzel sabık devir artırdıklarını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ne bahtiyar ki bu medeniyeti, sarsılmaz birlikte hesaplı kuvvet ve yerden göğe yükselen birlikte teknolojik hakimiyetle taçlandırıyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin beşinci soy sop enformasyon uydusu Türksat 5A'nın uzaya yollanmak neredeyse fırlatıldığını anımsatan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Yaşadığımız korkunç ve cümbüş kelimelere sığmayacak genişliğinde büyüktür. Ancak bu adım, henüz iri ve henüz çalımlı merhalelerin de müjdecisidir. Bütün evren bilsin ki Uzay Vatan'da ve Siber Vatan'da göbek grado küsurat birlikte kanıt ile yolumuza bitmeme edeceğiz. Yıllarca manzara bile edilemeyen projeleri hepyek yaşama geçirerek, bu ülkenin tertemiz çocuklarına, hayallere uç konulamayacağını gösteriyoruz."

"Türksat 5A tabilik hizmetlerinde dünkü birlikte asır açacak"

Türksat 5A'nın Türkiye'de tabilik hizmetlerinde dünkü birlikte asır açmasının birlikte fariza ihracatı açısından da ülkeye kuvvet kazandırdığının altını çizen Karaismailoğlu, 31'inci basamak şark yörüngesinde yerini borç bulunan uydunun hizmete girmesiyle şark ve batıya ek olarak, Orta Doğu ve Afrika'nın da tazammun bölgesine ekleneceğini dile getirdi.

Karaismailoğlu, dünkü enformasyon uydusuyla göstergeç yayıncılığında arttırma kapasiteler kazanılacağını belirterek, Türksat 5A'nın dünkü Ku Bandı'nı kullanan kılavuz ülkelerden birisi olma ve elektrikli tepi sistemiyle uyduya henüz birlikte tomar enformasyon sistemi haşiv olanakları sağladığına ayraç etti.

30 sene süreyle uzayda fariza verecek bulunan Türksat 5A'nın tatbikat ve fariza ömrünün gayri uydulara nazaran aşırı henüz derinliğine olacağını özetleyen Karaismailoğlu, 12 kW güce cemaat olacak uydunun ağırlığının 3 bin 500 kilo bulunduğunu bildirdi.

"Yerli ve ulusal uydumuz 6A'nın da Uzay Vatan'da yerini alacağı eyyam yakındır"

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye'nin peyk ve feza çalışmalarının bundan sonra de gayret kesmeden bitmeme edeceğini belirterek, "5A'nın peşi esna uzaya göndereceğimiz Türksat 5B uydumuzun da imtihan etapları bitmeme etmektedir. 42 basamak şark yörüngesine uğurlayacağımız Türksat 5B ile ülkemizin Ka-Bant kapasitesini artıracağız." dedi.

Türksat 5A ve 5B'nin hizmete girmesiyle Türkiye'nin kelime sıklığı hakları korunurken, doğacak dünkü soy sop enformasyon uyduları düşüncesince dünkü kelime sıklığı hakları elde edileceğini dile getiren Karaismailoğlu, "Çok geçenlerde birlikte ayrıksı müjdemiz henüz olacak. Yerli ve ulusal uydumuz 6A'nın da Uzay Vatan'da yerini alacağı eyyam yakındır." ifadesini kullandı.

Karaismailoğlu, Türksat 6A'nın üretimi, mühendislik ve pervaz modelinin bütünleşme faaliyetlerinin senkronik bitmeme ettiğini kaydederek, "Türkiye'de akıbet 18 yılda hızlanan feza ve enformasyon emekleri yardımıyla Cumhuriyet'imizin 100'üncü sene dönümünde, özlük uydusunu kendisi yapabilen dünyanın önemli devletleri ortada yerimizi alacağız." niteleyerek konuştu.

2021'i Ulaştırma ve Altyapıda Dijitalleşme Yılı anons ettik"

Uydu Teknolojileri Haftası'nı, bu sene Türksat 5A'nın feza yolculuğuyla Türkiye'de önce el gerçekleştirdiklerinin altını çizen Karaismailoğlu, "Türkiye Ulaştırma Politika Belgesi" kapsamında, dijitalleşme, mobilite ve geri fariza kavramları çerçevesinde ülkeye ek bedel sağlayacak yaklaşımları ortaya koyduklarını söyledi.

Karaismailoğlu, bu bağlamda yük, insanoğlu ve data iblağ dalında birlik birlikte enfrastrüktür ihdas etmek hedefiyle etkin Bakanlığın 2021'i "Ulaştırma ve Altyapıda Dijitalleşme Yılı" anons ettiğini anlatım etti.

"Akıllı otoyollarımız, domestik ve ulusal olanaklarla ürettiğimiz özişler sistemlerimiz, yazılımlarımız, haberleşmede geldiğimiz modern altyapımız ile ulaşımın tamamı modlarında dijitalleşmeyi çalışmalarımızın, projelerimizin temeline bütünleşmiş ediyoruz." diyen Karaismailoğlu, Türkiye'nin uydu, feza ve enformasyon süreçlerine dayanaklık etmek verici tamamı amme ve hususi dal kuruluşlarını kutladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?