USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Bahçeli, affı neden gündeme getirdi? Taşdoğan Mega TV’de açıkladı…

MHP Gaziantep’ten Milletvekili Aday Adayı olan MHP Gaziantep eski İl Başkanı Doktor Muhittin Taşdoğan, Mega Medya Genel Müdürü Arif Kurt’u ziyaret etti.

Bahçeli, affı neden gündeme getirdi? Taşdoğan Mega TV’de açıkladı…
14-05-2018 23:13
Google News
MHP Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Muhittin Taşdoğan, 24 Haziran seçimi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği af tartışmalarına ilişkin Mega TV’de önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ülke menfaatlerini önde tutacak yeni bir sistemin ve meclisin oluşacağını söyleyen Taşdoğan, yeni sistemin iki dinamiği olduğunu ifade etti. Yeni sistemdeki iki dinamiği açıklayan Taşdoğan, “Birincisi, yürütme organını yapacak, yani bakanları, bakanlar kurulunu, memleketi yönetecek kadroları oluşturan cumhurbaşkanı ve kadrosu olacak. İkincisi ise yasama ve denetleme mecliste olacak. Ayrıca milletimizin seçeceği yürütme organıyla meclisi beraber çalıştırabilecek bir kadrolar zinciri oluşacak. Ülkenin menfaatlerini önde tutacak bir meclis olacak” dedi.

MHP, ERDOĞAN’I NEDEN DESTEKLİYOR?

Milliyetçi Hareket Partisi olarak cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ı desteklemelerinin nedenini anlatan Taşdoğan, “Dünyada ve ülkemizde birtakım gelişmeler oluyor. Şer odakları içerden ve dışardan ülkemizi kıskaca alıyor. İçerde ve dışarda ülkemizi kıskaca alan bu şer odakları sayın cumhurbaşkanımızın şahsında ülkemize saldırıyor. Dolayısıyla sayın cumhurbaşkanımızı ülkemizin bekası için savunmamız gerekiyor” diye konuştu.

“OY PATLAMASI YAŞAYACAĞIZ”

Taşdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan için, milletvekilliği için ise MHP’ye oy istediklerini belirtti. 24 Haziran’da bir değil, iki seçimin olduğunu kaydeden Taşdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ı aday gösterip ona oy istiyoruz. Milletvekilliği seçiminde ise ülkeyi yerli ve milli eksende tutacak, ülkeyi ileri götürecek, ülkenin sigortası olduğunu 15 Temmuz’da dosta güven vererek, düşmana korku salarak gösteren Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy istiyoruz. Seçimde oy patlaması yaşayacağımızı düşüyoruz. Gaziantepli hemşerilerimizin sorunlarıyla ne kadar ilgili olduğumuzu, uzun süredir bizi takip edenler biliyorlar. Gazianteplilerin bu sorunlarını daha yüksek yerlerde, bürokrasinin üst seviyelerinde daha rahat anlatabilmemiz için bu gücü bize vereceklerine inanıyoruz.”

“BU İŞ BİRİNCİ TURDA BİTECEK”

Taşdoğan, ‘24 Haziran’dan sonra Türkiye’de nasıl bir atmosfer oluşur’ sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Seçim 25 Haziran’da bitmiş olacak. Bu iş birinci turda bitecek. Cumhur İttifakı bu işi birinci turda kazanacak.”

BAHÇELİ, AFFI NEDEN GÜNDEME GETİRDİ?

MHP Milletvekili Aday Adayı Muhittin Taşdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin affı neden gündeme getirdiğini de Mega TV’de açıkladı. Taşdoğan, “Af tartışmaları, bazı kendini bilmezler terör suçundan tutuklanan Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden çıkarılarak serbest bir şekilde seçim yapmasını istemeleriyle hareketlenmeye başladı. Ancak teröristlerin sahibi olduğunu düşünenler bir şeyi unutuyorlar. Kader mahkumlarını” ifadelerini kullandı.

KADER MAHKUMLARI KİMLER?

Bahçeli’nin de telaffuz ettiği kader mahkumlarının sahipsiz olduklarını söyleyen Taşdoğan, “Kader mahkumları, bir şekilde bir yanlış yapmış ya da bir olaya bulaşmış, bulaştırılmış, haksız yere cezaevine düşmüş, ‘Allah kurtarsın’ cümlesini hayatının en önemli cümlesi haline getirmiş, gözü kulağı dışardaki çoluğunda çocuğunda olan sahipsiz insanlarımızdır. Bu af tartışması bizim için sürpriz değildir. Çünkü sahipsizlerin sahibi Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Teröristler, FETÖ’cüler, kadına şiddetten tutuklananlar, sapıklar ve çocuklara istismar suçlarından tutuklananlar bu işin dışında kalmak şartıyla af istiyoruz. Biz bu teklifimizde ısrarcıyız” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?