USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Azerbaycan'dan Ermenistan aleyhine 'ırk ayrımcılığı' davası

Uluslararası Adalet Divanı; Azerbaycan'ın, Ermenistan aleyhine "Her Türlü Irk Ayrımcılığının Tasfiye Edilmesine Dair Uluslararası Sözleşme'nin ihlali" nedeni öne sürülerek sorun açtığını açıkladı.

Azerbaycan'dan Ermenistan aleyhine 'ırk ayrımcılığı' davası
23-09-2021 23:47
Google News
Lahey

Birleşmiş Milletlere (BM) dair sakatlık organı Adalet Divanından meydana getirilen mukayyet açıklamada, Azerbaycan'ın, Ermenistan aleyhine ayrımcılığın önlenmesine dair arsıulusal sözleşmeyi ihlalden sorun açmış olduğu ve Divandan muvakkat tedbirlere hükmedilmesini arzu etmiş olduğu belirtildi.

Açıklamada, Azerbaycan'ın, Ermenistan'ın Azerbaycanlılara "milliyet ve budunsal köken" kaynaklı ayrımcılık meydana getirdiği iddialarına toprak verildi.

Ermenistan'ın direkt ve endirekt namına Azerbaycan Türklerine hakkında "etnik temizlik" meydana getirdiği ve devletin en fevk seviyesinden itibaren rasist ve tiksinti söylemlerde bulunmuş olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Azerbaycan'ın iddiaları ortada Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılması sürecinde Ermenistan'ın Azerbaycanlıları yeniden amaca almış olduğu ve "etnik tiksinti kaynaklı vicdansız muamelede" bulunduğuna toprak verildi.

Azerbaycan'ın, Ermenistan'ın Azerbaycanlıların budunsal temizliği ve kültürlerinin bulunmayan edilmesini amaçlayan politikalarının "Her Türlü Irk Ayrımcılığının Tasfiye Edilmesine Dair Uluslararası Sözleşme"nin sistemli ihlali bulunduğunu savunduğu ve bu kapsamda sorun açmış olduğu bilgisi paylaşıldı.

Ermenistan'ı Azerbaycan vatandaşlarına hakkında meydana getirdiği ihlallere sonuç vermesini talip Azerbaycan, ayrımcılığın önlenmesine dair arsıulusal sözleşmenin gerekliliklerinin adına getirilmesi ve Divanın "acil" biçimde tedarik kararlarına hükmetmesini arzu etti.

Divan; sabık hafta, Ermenistan'ın, Azerbaycan'a hakkında bire bir sözleşmenin ihlali zımnında sorun açtığını açıklamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?