USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Avrupa'da çevreciler hava değişikliğine dikkati döşemek düşüncesince sokağa indi

Almanya, Avusturya ve Çekya'da çevreciler hava değişikliğine dikkati tefriş etmek düşüncesince gıcırtı gösterileri düzenledi.

Avrupa'da çevreciler hava değişikliğine dikkati döşemek düşüncesince sokağa indi
24-09-2021 18:26
Google News
Berlin/Viyana/Prag

Almanya’da 26 Eylül’de yapılacak umumi seçimlerden 2 devir önceki meydana gelen gösterilerle hava değişikliğine özen çekildi.

Almanya’nın başkenti Berlin'de "Fridays for Future" oluşumu çeşidinden planlı tanıtım gösterisi düşüncesince bir çok aşırı mektepli binlerce insan Federal Meclis uğrunda toplandı.

Aralarında İsveçli hava aktivisti Greta Thunberg’in de bulunmuş olduğu göstericiler imdi sonraları Unter Linden ve Friedrich caddeleri üstünden başvekillik binasının önüne genişliğinde yürüdü.

Üzerine "İklim adaleti düşüncesince mücadele" yazan pankart haiz göstericiler, "Biz buradayız. Sesimiz faziletkâr çıkıyor, zira siz geleceğimizi çalıyorsunuz" ve "Şimdi hava adaleti istiyoruz" çarpıcı sözleri attı.

Göstericiler taşıdıkları pankartlarda toptan sıcaklığın endamsız müddette 1,5 dereceden ortak tomar artacağına ayraç edilerek siyasetçilerden aceleci tedbir katılması istendi.

Berlin’e tatile mevrut Marita Albrecht, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, hava değişikliğine erinç eyleme geçilmesini isteyerek, "Şimdi enerjik ve azimli davranmazsak adamlık sonlanır sanarak düşünüyorum. Şimdi ortak bilinçlilik yapmazsak 30-40 sene sonraları bunun neticelerini durduramayız." dedi.

Öğrenci Ella da siyasetçileri hava değişikliğiyle mücadelede bulunmaya çağırarak, "1,5 etap hedefine uyma edilmesini ve bizim düşüncesince ortak doğacak istiyoruz. Siyasetçiler kömür üretiminden imdi aceleci vazgeçmeleri geçişsiz ve vesait düşüncesince himmet sınırlandırılması getirilmesi de dobra olur." ifadelerini kullandı.

Öğrenci Mustafa da kömür üretiminin sonlandırılma tarihini öne çekilmesini arzu ederek, "Gelecek kuşakların alışılagelen ortak sahn sürdürmelerini istiyorum." sanarak konuştu.

Gösteriye eklenmiş olan Elisa, siyasetçilere çağrıda bulunarak, "Yeni fikirlerin gelmesini bekleyivermek namına eyleme geçsinler. Kömür üretiminin 2038’de değil, deminden sonlandırılması lazım." dedi.

Göstericilerden Hanna ise "Ben kömür üretiminin imdi aceleci sonlandırılması düşüncesince buradayım. Yeni teknolojilere rüya düğümlemek namına deminden ortak şeyler yapılması lazım. Bir şeyler yapılması düşüncesince buradan çevir sesi veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Gösteri esnasında serbest asayiş önlemleri yapıldı.

Benzer gösteriler Hamburg, Münih, Köln ve Freiburg kentlerinde de yapıldı.

Avusturya'da 20 bin çevreci gıcırtı gösterisi düzenledi

Avusturya'nın başkenti Viyana'da da 20 binin üstünde çevreci, hava değişikliği, toptan istinas ve karbon emisyonunun azaltılmasına dikkati tefriş etmek düşüncesince tanıtım gösterisi yaptı.

Başkentin ikinci alanında birleşen göstericiler, kentin ehemmiyetli caddelerini trafiğe kapatarak Helden Platz'a genişliğinde yürüdü.

"Fridays For Future" hareketi çeşidinden evren genelinde 6'ıncısı planlı toptan hava protestosuna eklenmiş olan göstericiler, "Gezegeni koru", "İklim düşüncesince toptan adalet", "Başka seyyare yok" bağlanmış pankartlar taşıdı.

Çevre kirliliği denli toptan hava sorunlarının birlikte Viyana'da inşası devam eden ortak tünel ve otoban inşaatının durdurulması düşüncesince habitat eylemi de eden protestocular, Viyana eyalet yönetimine bahis konusu inşaatların sonlandırılması çağrısında bulundu.

Siyasilere tepki

Burada meydana getirilen konuşmalarda, çevrenin korunması, hava değişikliği ile mücadelede karbon emisyonunun azaltılması denli toptan mevzularda siyasetçilerin geçişsiz adımları atmadığına ayraç edildi.

Özellikle Başbakan Sebastian Kurz'un başlangıcında bulunmuş olduğu tarz saf Avusturya Halk Partisi ve Yeşiller Partisinin oluşturduğu hükümete aksülamel yayınlayan konuşmacılar, Paris İklim Anlaşması'nı imzalayan Avusturya'nın bu doğrultuda geçişsiz adımları atmadığını anlatım etti.

İktidarın ıvır zıvır ortağı Yeşiller Partisine de aksülamel yayınlayan konuşmacılar, seçme evveliyat çevreci söylemleriyle oy oranını ağırbaşlı miktarda çoğaltan partinin hükümet ortağı olduktan sonraları verdiği lafları tutmadığını savundu.

Çekya'da hükümetlerin hava politikaları gıcırtı edildi

Çekya'nın başkenti Prag'da ise aşırı sayıda mektepli ve hava aktivisti "Fridays For Future" eylemleri kapsamında hükümetlerin hava politikalarını gıcırtı etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?