USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Avrupa Birliği Bakanlığı - Diyalog Seminerleri 16-17 Haziran’da Gaziantep’te

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım süreci için aktif çalışan ya da bu sürece katkı sağlamak isteyen sivil toplum kuruluşları (STK’lar), medya mensupları ve kamu çalışanları için Avrupa Birliği Bakanlığı’nın evsahipliğinde Antalya, İstanbul, Gaziantep, Samsun, İzmir ve Konya’da Diyalog Seminerleri düzenleniyor.

Avrupa Birliği Bakanlığı - Diyalog Seminerleri 16-17 Haziran’da Gaziantep’te
31-05-2015 18:43
Google News
İki gün sürmesi planlanan seminerlerin ilk gününde alanında uzman aktörler katılımcılarla deneyimlerini paylaşıyor. Bu oturumun ardından düzenlenecek çalıştaylarla da katılımcılar, Türkiye-AB ilişkilerinde oynadıkları rol ve kamuoyunun sürece yönelik bilgilendirilmesi için yapılan çalışmaları değerlendirme fırsatı buluyor.

Geçtiğimiz yıl medya, sivil toplum ve kamu kurumu temsilcilerinin ortak katılımlarıyla düzenlenen bir çalıştay ile içeriği belirlenen  Diyalog Seminerlerinin üç ana hedefi bulunuyor:

Avrupa Birliği ile ilgili konular hakkında aktörler arası iletişim ve diyaloğun güçlendirilmesi

Katılım sürecinde medyanın rolünün güçlendirilmesi

AB ile ilgili konularda  medya kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının kamu kurumlarıyla iletişim ve ilişkilerinin güçlendirilmesi

Seminerlerde Türkiye ve Avrupa’dan medya ve sivil toplumun önde gelen isimleri arasından belirlenen panelist ve uzmanlar deneyimlerini katılımcılara aktarıyor. Katılımcılar arasında verimli bir  tartışma ve paylaşım sağlanarak kamuoyunun Türkiye-AB ilişkileri konusunda bilgilendirilmesinde etkili yöntemler, ipuçları ve yol haritası çıkarılıyor.

Diyalog Seminerleri, AB normları ve değerlerinin önemi ile kamuoyunun bu konuda etkili bilgilendirilmesine yönelik bilgi ve deneyimlerini arttırmak isteyen medya, sivil toplum ve kamu kuruluşları temsilcilerinin AB alanında yürüttükleri çalışmalarına kuşkusuz büyük katkı sağlayacaktır.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?