USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Aşısız hastaların pişmanlığına şehadet fail doktorlardan "aşı olun" çağrısı

Muş'ta fedakarca fariza yapan, Kovid-19 Yoğun Bakım Ünitesinde toy yüz koronavirüsü (Kovid-19) alt etmek düşüncesince dayanıklı savaş sağlayan hastaların aşı olmama pişmanlığına şehadet fail doktorlar, aşının önemine dikkati çekti.

Aşısız hastaların pişmanlığına şehadet fail doktorlardan
23-09-2021 11:42
Google News
Muş

Muş Devlet Hastanesinde fariza önleyen doktorlar, Kovid-19 tedavisi gören hastalarına "nefes" olabilmek düşüncesince çabalıyor.

Koruyucu kıyafetlerin içre saatlerce kalan, vazifesini en güzel biçimde adına getirebilmek düşüncesince himmet yayınlayan doktorlar, vatandaşların ilkin aşı olmalarını, maske, açıklık ve doğruluk kurallarına uyarak tedbiri doğrudan bırakmamasını istiyor.

Yoğun bakımda otama gören ve aşı olmamanın pişmanlığını canlı hastaların "beni teneffüs aletine bağlayın" ve "uyutun" isteklerine şehadet fail doktorlar, vatandaşlara "aşı olun" çağrısı yaptı.

"Hastaların pişmanlıklarını görüyoruz"

Hastanenin Kovid-19 Yoğun Bakım Ünitesinde işyar Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Ecem Aydın Koçoğlu, AA muhabirine, akıbet devirde salgına yakalananlarının sayısının arttığına ayraç etti.

Özellikle koyu bakımda aşı sıfır hastaların oranının aşırı faziletkâr bulunduğunu tamlayan Koçoğlu, "Aşısını önleyen hastalar aşırı endamsız müddette taburcu ediliyor, on paralık aşı sıfır hastalarımız maatteessüf koyu bakımda derinlemesine müddet otama görmekte. Çoğu hastamız aşı bulunmadığı düşüncesince aşırı nadim ve aşılarını iktisap etmek istiyor. Hastaların pişmanlıklarını görüyoruz. Bu da aşının ne denli ehemmiyetli bulunduğunu gösteriyor." dedi.

Aşı sıfır hastaların aşırı ağır teneffüs sorunu yaşadığını özetleyen Koçoğlu, şunları kaydetti:

"Aşı sıfır 20-30 gözyaşı aralığındaki hastalarımız aşırı ağır süreçlerden geçiyor. Genç hastalar aşırı üzüldüklerini belirtiyor. Gençlerin pişmanlıklarını kıymetlendirmek bizi de üzüyor. Sadece fenomen aşıyla bitmiyor. Aşı olsak, belirti göstermesek güçlü bulaşıcılığı bitmeme fail birlikte virüs. Bu sebeple aşı olsak güçlü maske, açıklık ve hıfzıssıhha kurallarına uyanıklık etmemiz gerekiyor."

"Yatan hastalarımızın bir fazla fazla aşısız"

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Ahmet Saraç da aşının dirimsel ehemmiyet taşıdığını vurguladı.

Aşının koyu hizmet hastalanmış sayısı ve ahiret yolculuğu paylarını ağır derecede azalttığını aktaran Saraç, şu biçimde bitmeme etti:

"Halkımıza aşı olmalarını haber mektubu ediyorum. Hastalar 'bizi teneffüs aletine bağlayın' ve 'uyutun' diyor. Bunu engelleyecek ehemmiyetli ceviz var, aşı. Burada aşırı güre hastalar kaybettik, bütünü de aşısızdı. Şu anda yatan hastalarımızın bir fazla fazla aşısız. Halkımızı aşı vakaya çağırma ediyoruz. Aşı olmayıp aşırı nadim bulunan hastalanmış gördük. Bu hastalığa ve aşının esirgeyici olduğuna inanmayanlar var. İnanın bu insanlara aşırı üzülüyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?