USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Aşı uygulamasında 19.sıradayız!

Koronavirüs Salgını ile mücadelede aşı çalışmaları devam ediyor. Türkiye genelinde 4 milyon 209 bin 847 kişinin aşı uygulanırken, Türkiye’nin en büyük kentlerinden olan Gaziantep’te 60 binden fazla kişiye aşı uygulandı. Aşı uygulamasına vatandaşların yeterince ilgi göstermediği kaydedilirken, Gaziantep aşı uygulanan kişi sayısı bakımından 19.sırada yer aldı.

Aşı uygulamasında 19.sıradayız!
15-02-2021 23:29
15-02-2021 23:48
Google News

Türkiye’de Koronavirüs Salgını ile mücadele kapsamında aşı uygulaması Ocak ayında başladı. Aşı uygulamasının başladığı ilk günden bu yana ülke genelinde 4 milyon 209 bin 847 kişiye aşı uygulandı. 689 bin 734 aşının uygulandığı İstanbul, en fazla aşının uygulandığı kent olurken, Gaziantep ise aşı uygulamasında emsal iller arasında son sıralarda yer aldı.
60 BİN KİŞİ AŞILANDI
Türkiye’nin en büyük kentlerinden olan, sanayisi ve ticareti ile adından söz ettiren Gaziantep, bir dönem Koronavirüs vakalarına en fazla görüldüğü kent olmuştu. Aşı uygulamasının başladığı Gaziantep’te bugüne kadar 60 binden fazla kişiye aşı uygulandı. Türkiye’nin 30 Büyükşehir’inden biri olan Gaziantep’te bugüne kadar 60 binden fazla kişinin aşılanması, vatandaşların aşı çalışmalarına olan ilgisinin az olduğunu gösterdi.

“AŞI ÇALIŞMALARI YAVAŞ GİDİYOR”
Aşı çalışmalarına ilişkin daha önce açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, aşı çalışmalarının istenen düzeyde olmadığını kaydetti. Tiryaki,  “Aşıda 75 yaş ve üzeri nüfus için 75 bin aşı hedefimiz vardı. Şu ana kadar 40 bin aşı yapıldı. Aşı çalışmaları yavaş gidiyor, vatandaşlarımızda bu noktada bir ilgisizlik olduğunu gözlemliyoruz. Bilemiyoruz, randevu almakta bir güçlük mü yaşıyorlar? Böyle bir durum varsa vatandaşlarımızın bize ulaşmalarını istiyoruz. Hastanelerimize, Aile Sağlığı Merkezlerimize aşı yaptırmak üzere ulaşabilirler. Tüm arkadaşlarımız randevu almak konusunda vatandaşlarımıza yardımcı olacaklar.”
“ASM’LERE VE HASTANELERE BAŞVURUN”
Sözlerini sürdüren Tiryaki, “Hedef nüfusa baktığımızda yüzde 50’lerdeyiz, aşı uygulaması yavaş gidiyor. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bizlerle iletişim kurmalarını istiyoruz. MHRS ve 182’den randevu almakta zorlanıyor olabilirler. Böyle bir durumda Aile Sağlığı Merkezlerine, hastanelerimize bire bir başvursunlar biz onlara yardımcı olmaya hazırız. Aşı konusunda da herhangi bir lojistik sorunumuz yok” açıklamasında bulundu.
65 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanmaya başlaması ile birlikte Gaziantep’te, aşı çalışmalarının daha da hızlanması bekleniyor.

Kaynak:Ekspres Gazetesi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?