USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Asgari ücret görüşmelerinde sona yaklaşıldı. Son kararı Cumhurbaşkanı açıklayacak!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun son toplantısı bugün saat 11:00'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise saat 15:00'da asgari ücreti açıklaması bekleniyor.

Asgari ücret görüşmelerinde sona yaklaşıldı. Son kararı Cumhurbaşkanı açıklayacak!
16-12-2021 14:28
16-12-2021 14:40
GAZİANTEP
Google News

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun dördüncü toplantısı bugün saat 11.00’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda başladı. 2022’de uygulanacak asgari ücreti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saat 15:00’da açıklaması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Asgari ücretlerle ilgili bugün açıklama yapılacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada enflasyon karşısında ezdirilmeyen bir oranı hep beraber görmüş olacağız”.

İLK TOPLANTI 1 ARALIK’TA YAPILMIŞTI

2022 için belirlenecek asgari ücret için, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı 1 Aralık’ta başlamış, ikinci toplantı ise Türk-İş’in ev sahipliğinde 7 Aralık’ta gerçekleştirilmişti. Taraflar 9 Aralık’ta da işveren kesimini temsil eden TİSK’in ev sahipliğinde bir araya geldi.

İşverenleri Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK), işçileri ise Türk İş’in temsil ettiği toplantılara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliği yapıyor.

İŞÇİ ‘EN AZ 4 BİN’ İSTEMİŞTİ

Asgari ücret görüşmelerinin üçüncü turunun yapıldığı gün, işçi ve işveren tarafları ilk rakamları telaffuz etmişti. TÜİK, her yıl komisyona sunduğu bekar bir işçinin asgari geçim maliyetine ilişkin hesaplamayı bu yıl açıklamamıştı.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ise, TİSK’in asgari geçim tutarını 3 bin 100, Türk-İş’in 3 bin 900 olarak gördüğünü aktarmıştı.

Şimdiye kadar 2022 asgari ücretinin ne olması gerektiğine dair bir rakam telaffuz etmeyen Türk-İş, bu toplantıdan sonra ‘en az 4 bin TL’ istediği belirtmişti.

Bu rakamın altında kalacak bir teklifin kabul edilmeyeceği vurgulanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?