USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Asgari ücret 4. toplantı ne zaman?

Milyonların merakla beklediği “Asgari ücret ne kadar olacak?” sorusunda kritik viraja girildi. Hükümet, işçi ve sendikaların oluşturduğu “Asgari Ücret Belirleme Komisyonu” bugün 3. toplantıyı tamamladı. Toplantı akabinde açıklamalar yapılırken, bu görüş

Asgari ücret 4. toplantı ne zaman?
09-12-2021 14:57
Google News

Haftalardır büyük bir ilgiyle takip edilen asgari ücrete yapılacak zam konusunda büyük aşama kat edildi. Sendikalar, işçiler ve hükümetten katılım sağlayan 15 kişilik “Asgari Ücret Belirleme Komisyonu”, bugün Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nda bir araya geldi.

Toplantının akabinde ilk açıklamalar yapılırken; TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, 3.100 TL teklif ettiklerine dair gelen iddiaları reddetti. Öte yandan, bu görüşmelerin 4. toplantıyla karara bağlanacağı düşünülüyor. Peki, asgari ücretin netlik kazanacağı 4. toplantı ne zaman düzenlenecek? 3. Toplantıdaki açıklamalar, tarafların görüşleri ve hükümet kanadından gelen öneriler dahil merak edilen birçok detay haberimizde…

Asgari Ücret 4. Toplantı İçin Tarih Belirlendi mi?

Asgari ücretin kaderi 4. toplantı ile belli olacak. Ancak, şu ana kadar görüşmeleri sürdüren taraflardan toplantının ne zaman düzenleneceğine ilişkin bir açıklama yapılmadı. Öte yandan, ilk toplantı 1 Aralık’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, ikinci toplantı Türk-İş’te, üçüncü toplantı da bugün TİSK’te düzenlenmişti. İlerleyen süreçte, 4. toplantının ne zaman düzenleneceğine ilişkin duyuru yapılacak.

3. Toplantıda ne konuşuldu?

7 milyon asgari ücretliyi yakından ilgilendiren 3. toplantı, bugün komisyonun katılımıyla TİSK’te düzenlendi. Toplantının akabinde hükümet kanadı ve TİSK’ten peş peşe açıklamalar yapıldı. İşte, 3. toplantının kısa bir özeti…

TİSK’ten 3160 TL teklifine ret!

Toplantıdan sonra TİSK’in 2022 yılı için asgari ücretin 3160 TL olması yönünde talepte bulunduğu iddia edildi. TİSK, bu iddiayı reddederek şu açıklamayı yaptı:

 "Enflasyona karşı çalışanlarımızı koruyacağız. 3 konuda mutabakata vardık. Umarım dengeli, adil bir ücret tespit ederiz. Asgari ücrette 3160 TL gibi bir teklifimiz olmadı. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz"

4. Toplantı işaret edildi!

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, görüşmelerin 4. Toplantıyla neticelendirileceğini şu şekilde duyurdu:

“Bu sene ilk defa 3. toplantıyı bu kadar erken yaptık. 4. toplantı karar toplantısı olacak. Ama işçi ve işveren temsilcilerimizle diyaloglar sürüyor. Son toplantı için 3 tarafa da uygun olan tarihte size açıklayacağız. Sıkışık bir takvimimiz var. Ama geçmiş yıllara göre daha erken açıklanacağını düşünüyoruz.”

Asgari ücret için konuşulan rakamlar

Asgari ücret toplantılarının ilkinde işveren 3.500 – 3.750 Türk Lirası aralığında bir rakam önerirken; işçi 4.000 Türk Lirası talep etmişti. Gelecek hafta açıklanacak kararın da 3.500 TL ile 4 bin TL arasında değişiklik göstermesi bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?