USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Artan maliyetler karşısında ayakkabıcı esnafımız ışığını yakamaz hale geldi

Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, 2022 yılında beklentilerinin doların ve faizin yanı sıra ham madde fiyatlarının düşmesi olduğunu açıkladı.

Artan maliyetler karşısında ayakkabıcı esnafımız ışığını yakamaz hale geldi
07-01-2022 11:36
07-01-2022 11:44
GAZİANTEP
Google News

Başkan İnce, “Vergi, SGK, Bağ kur, elektrik, doğalgaz olmak üzere A’dan Z’ye her kaleme gelen fiyat artışlarıyla ayakkabı esnafımız ışığını yakamaz hale geldi. Döviz kurunun düşüşe geçtiği andan itibaren fiyatlara indirim olarak yansıması yönünde ki çağrımız dikkate alınmadığı gibi yine birçok gider kaleminde indirim değil zam yapılmaya devam ediliyor. Birçok ürün grubunda döviz kurundaki artış bahane edilerek jet hızıyla zam yapanların samimiyetlerine inanmak için indirim bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Şu anda ayakkabı fiyatları en az yüzde 70 zamlandı

“Gaziantep’te büyük istihdam sağlayan ayakkabı sektörü 80 bin kişinin istihdam edildiği, bin 600 imalatçı, 1500 perakendenin olduğu büyük bir aile. Rafların boş kalması ve üretimin zayıflaması gibi konular bizi üzüyor.

Şu anda ayakkabı fiyatları en az yüzde 70 zamlandı. Pandemi sürecinde oldukça zor günler geçiren, BAĞKUR, SGK primlerini, işyeri kirasını ödemekte sıkıntı yaşayan esnafımız için özel bir tarifenin uygulanması bekliyoruz. 60 günden fazla prim borcu olan esnafımızın sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yaralanabilmesi imkanının en az 1 yıl daha uzatılmasını sanatkarımızı rahatlatacak. Esnafın emekli olabilmesi için sigortalı olma koşulunu sağlayan ve prim gün sayısını doldurarak yaşını bekleyenler sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeli. Emeklilik için yaşını bekleyen çok sayıda esnafımız mağdur edilmemeli” çağrısında bulundu.

Ham madde fiyatlarında herhangi bir düşüş söz konusu değil

Ham madde fiyatlarında herhangi bir düşüşün söz konusu olmadığını vurgulayan İnce, “Ham madde fiyatlarının birkaç ay içerisinde düşeceğini tahmin ediyoruz. Şu anda yaz mevsime hazırlık yapılıyor. Fuarda bağlantı yapanlar yavaş yavaş üretime başladı ancak fiyatlardaki anormal artışlar olumsuz etkiliyor. Bu kadar olumsuzluklara karşın 2021 yılında Türkiye ayakkabı ihracatı 1 milyar dolar rekorunu aştı. 2022 yılında da 1 milyar 250 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz” değerlendirmesini yaptı. Ali Göksular

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?