USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Andız Otu Kronik Bronşitte ve Öksürüğü Kesmede En Etkili Bitki

Kronik bronşit, en az 2 ay süren ve tekrarlayan nöbetlerle kendini gösterir. Kronik bronşitiniz varsa, öksürük veya diğer semptomlar kötüleşebilir. Kronik bronşit, öksürük ve balgam için bitkisel tedavi uzmanları andız otunu öneriyor. Peki, andız otu nasıl tüketilmeli

Andız Otu Kronik Bronşitte ve Öksürüğü Kesmede En Etkili Bitki
18-02-2021 14:18
Google News
Kronik bronşit, en az 2 ay süren ve tekrarlayan nöbetlerle kendini gösterir. Kronik bronşitiniz varsa, öksürük veya diğer semptomlar fazlasıyla artabilir. Kronik bronşit, öksürük ve balgam için uzmanlar andız otunu öneriyor.
 

ANDIZ OTU NASIL BİR BİTKİ?

Ağustos ayında çiçek açan andız otu, 1.5 metre yüksekliğe kadar büyüyebilen bir bitkidir. Dere boylarında, rutubetli çalılıklar arasında ve ormanlarda bulunan bu ot, birçok sağlık sorununun tedavisinde kullanılır. Çay ve baharat olarak tüketilen andız otu mide rahatsızlıklarından adet düzensizliğine kadar pek çok sağlık sorunu karşısında Antik Yunanlar ve Romalılar tarafından kullanılmıştır.



ANDIZ OTU İLE ÇAY NASIL YAPILIR?

Bir litre suyu demlikte kaynattıktan sonra 2-3 orta boy andız otunu suyun içine atın, 15 dakika daha kaynatın. Buharlaşan otun yağı, kaynattığınız kabın içerisinde kalsın. Daha sonra soğumaya bırakın. Bu sürede andız otu dallarını 10-20 dakika kadar daha suyun içinde bırakın, son olarak karışımı bir kaba süzün. Elde ettiğiniz bir litre suyu, 24 saat içinde bitirin. Aç veya tokken içilebilir. Herhangi bir hastalığı olanlar andız otu çayını içmeden önce doktoruna başvurmalıdır.


 

ANDIZ OTUNUN FAYDALARI

Akciğer enfeksiyonları veya bronşit nedeniyle artan mukusun etkisiyle meydana gelen öksürüğü rahatlatmak için bu bitki tüketilebilir

Balgam söktürücü özelliğe sahiptir

Öksürüğü keserek rahatlama sağlar

Sindirim sistemi hastalıklarının tedavisinde etkilidir

Mide ve bağırsak hastalıklarına da iyi gelir

Ülser şikayetlerini en aza indirir

Soğuk algınlığı ve gribe de iyi gelir

Adet düzensizliğinde etkildir

Böbrek ve mesane taşlarını eriterek idrar yollarından atılmasını sağlar

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?