USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya'da Kovid-19 aşısı yaptırmak istemeyenler düşüncesince sahn pahalılaşacak

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın eyalet esenlik bakanlarıyla meydana getirdiği toplantıda, ülkede telkih yaptırmak istemeyenlerle ilgili, yaşamın pahalılaşmasına hastalık olacak toy kararlar alındı.

Almanya'da Kovid-19 aşısı yaptırmak istemeyenler düşüncesince sahn pahalılaşacak
22-09-2021 20:07
Google News
Berlin

Karara uyarınca 1 Kasım'dan itibaren telkih sıfır çalışanlar Kovid-19’a yakalanmalarından sonradan karantinaya girdiklerinde çalışmadıkları eyyam düşüncesince sevap kaybından ötürü devletten ödence alamayacak. Bu kural, hekim raporuyla belgelenen esenlik sayesinde telkih yaptıramayanlar düşüncesince muteber olmayacak.

Ayrıca, telkih olunmadığı takdirde aşçı yahut tiyatro, sinema, dinleti üzere muhtelif etkinliklere dönüşmek düşüncesince matlup çabuk Kovid-19 testlerinin tutarı yurttaşlar çeşidinden ödenecek. 12-17 yaştaki çoluk çocuk ve füru ile hamileler ise bu testleri 31 Aralık’a denli parasız yaptırabilecek.

Sağlık Bakanı Spahn, bu dünkü kuralların telkih yaptırmak istemeyenlere müşterek bası değil, adaletli olmayla ilişik müşterek gidiş bulunduğunu belirterek, "Kendilerini ve başkalarını telkih kanalıyla koruyanlar, telkih olmayanlar düşüncesince illet mülk ödediklerine bağlı yerinde müşterek istifham soruyorlar." dedi.

İnsanların telkih olma dair engellenmeyen olduklarına ayraç fail Spahn, fakat şahısların verdikleri bu kararla sorumluk taşımaları ve maddesel neticelere katlanmaları icap ettiğini kaydetti.

Bavyera Eyaleti Sağlık Bakanı Klaus Holetschek de salgınla mücadelede telkih peyda etmek istemeyenlerin de günah alması icap ettiğini anlatım ederek, "Sağlık öne sürülen nedeni sıfır rastgele müşterek sebeple telkih yaptırmayı reddedenler yarar kaybını topluluğun ödemesini bekleyemezler." değerlendirmesinde bulundu.

Almanya’da 1 Kasım’a denli muteber olacak yönetmeliğe göre, Kovid-19 dolayısıyla karantinaya dönüşmek durumunda artan çalışanlara, evde kaldıkları geçmiş 6 haftada maaşının tamamı, yedinci haftadan itibaren ise yüzdelik 67’si mutluluk çeşidinden ödeniyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?