USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya'da korona ölümlerin büyük bir bölümü huzurevlerinde gerçekleşti

Alman Sağlık Danışma Konseyi'nin eski Başkan Yardımcısı Matthias Schrappe, Ekim ile Aralık ayları arasında Almanya'da korona virüse (Covid-19) bağlı ölümlerin çoğunun huzurevlerindeki yaşlıların oluşturduğunu açıkladı. Uzmanlar, federal ve eyalet hükümetlerinin yaşlıl

Almanya'da korona ölümlerin büyük bir bölümü huzurevlerinde gerçekleşti
19-12-2020 02:16
Google News
Dünya genelinde yayılmaya devam eden korona virüs (Covid-19) ile mücadele devam ediyor. Birçok ülke yaşlı nüfusunu korumaya alırken Almanya Covid-19 pandemisinde en çok can kaybını yaşlılardan veriyor. Almanya Sağlık Danışma Konseyi'nin eski Başkan Yardımcısı Matthias Schrappe tarafından yürütülen geniş kapsamlı bir araştırmanın sonucunda Ekim ile Aralık ayı arasında Almanya'da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarının büyük bir kısmının huzurevlerindeki yaşlılar olduğu kayda geçti.

Araştırmaya göre, 1 Ekim'den Aralık ayının ortasına kadar Başkent Berlin'de huzurevlerinde yaşanan can kaybı sayısının 422 kişi olduğu ve bu rakamın ise şehirdeki can kayıplarının yüzde 63'nü oluşturduğu kaydedilirken, Hamburg'ta ise huzurevlerinde 136 yaşlı vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından, şehirde meydana gelen can kayıplarının yüzde 54'ünü yaşlılar oluşturdu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?