USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya'da CDU/CSU'nun başvekil talibi Laschet'ten Türk asıllı vatandaşlara 'san

Almanya'da 26 Eylül’de yapılacak umumi seçimlerde Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin başvekil talibi Armin Laschet, Türk asıllı vatandaşlara, seçimlerde oy kullanmaları çağrısında bulundu.

Almanya'da CDU/CSU'nun başvekil talibi Laschet'ten Türk asıllı vatandaşlara 'san
24-09-2021 15:51
Google News
Berlin

Hristiyan Demokrat Birlik Partisinin (CDU) Genel Başkanı da bulunan Laschet, 16 şehirde 24 vakit Türkçe ve Almanca neşriyat karşılayıcı Metropol FM'in aktif yayınında açıklamalarda bulundu.

Almanya Merkel sonrası devri tespit etmek düşüncesince kasa başına gidiyorAlmanya Başbakanı Angela Merkel’in koltuğuna yavuklu üç kişi vaatlerini açıkladıAlmanya seçimlerinde toplumsal medyanın rolü

Kamuoyu araştırmalarında ülkede dinç Türklerin görüşlerinin yansıtılmadığını tamlayan Laschet, buna şaşırdığını söyledi.

Laschet, bir tomar sayıda Türk kökenlinin de oy istimal hakkı bulunduğunu hatırlatarak "Onların seçimlere katılmasını düş ediyorum zira bu bir tomar önemli." dedi.

Seçimlerde demokratik partilere oy verilmesinin önemine ayraç fail Laschet, "Ben ferdî namına Türk kökenlilerin bana ve sonunda CDU'ya oy vermelerini bekliyorum. Ben başvekil kazanmak istiyorum." dedi.

Laschet, Almanya’daki rasist saldırılara yer vererek ülkedeki bir tomar sağcı çevrenin yakından izleme edilmesi icap ettiğini söyledi.

Ülkede camilere saldırılar yapıldığını ve sokakta şahısların ırkçılıkla karşılaştığına ayraç fail Laschet, "Buna erinç uğraş etmemiz lazım. Bunu Alman başbakanın da yapması lazım. Çünkü Almanya’da dinç her insanın başbakanıdır." dedi.

Armin Laschet, meclislerde arazi düzlük göçmenlerin sayısının ülkede dinç muhacir nüfusa layıkıyla tam olmadığına ayraç ederek muhacir kökenlileri partilere girerek siyasa hazırlamaya çağırdı.

Başbakan talibi Laschet, müsteşarlar ve yukarı düzem yöneticiler ortada muhacir kökenlilerin sayısının da yoğunlaştırılmasını istedi.

Seçimlerden sonradan vergileri artırmayacağını yineleyen Laschet, başta büyükşehirlerde kalan ikametgâh kiralarına erinç tılsım kabul etmek düşüncesince şimdi bir tomar ikametgâh düz yazı edilmesi icap ettiğini vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?