USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ali Gür ve Mehtap Yılmaz’ı sarsacak haber!

Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar tarafından ’Kripto FETÖ’cü’ olmakla suçlanan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’ün kız kardeşi, köşe yazarı Mehtap Yılmaz’ın görümcesi Hümeyra Gür FETÖ’cü çıktı. Ali Gür’ün hakim kız kardeşi, 15 Temmuz’un ardından FETÖ üyesi olmaktan dolayı kamudan ihraç edildi.

Ali Gür ve Mehtap Yılmaz’ı sarsacak haber!
23-04-2017 20:36
Google News
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür FETÖ şokuyla sarsıldı. Gür’ün kız kardeşi Hümeyra Gür FETÖ’cü çıktı. Gür’ün Hakim kız kardeşinin 15 Temmuz darbesinin hemen ardından önce açığa alınıp sonra da kamudan ihraç edildiği ortaya çıktı. Köşe Yazarı Mehtap Yılmaz’ın da görümcesi olan Hümeyra Gür’ün göreve dönme itirazı da geçtiğimiz günlerde reddedildi. 

Tayyar "Kripto FETÖ’cü" demişti 

Prof. Dr. Ali Gür, 1 Ağustos 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandı. Atama öncesi ve sonrası hakkında FETÖ iddiaları çıkan Rektör Ali Gür hakkında Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar önemli iddialarda bulunmuştu. Tayyar, Gür’ün FETÖ’nün imamları arasında yer aldığını ve kripto FETÖ’cü olduğunu iddia etmişti.

15 Temmuz’dan sonra açığa alındı

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’ün kız kardeşi Hümeyra Gür, Tatvan Hakimi görevini yürütürken, 16 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü üyesi olmak iddiasıyla açığa alındığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; Rektör Ali Gür’ün kız kardeşi Hümeyra Gür, Tatvan Hakimliği görevini yürüttüğü esnada 15 Temmuz darbe kalkışmasından bir gün sonra FETÖ terör örgütü üyesi olmak iddiasıyla 16 Temmuz 2016 tarihinde açığa alındı.

İlk KHK’da ihraç edildi

FETÖ’cü olduğu iddiasıyla açığa alınan Gür, OHAL’in ardından ilk Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Hümeyra Gür’ü 24 Ağustos 2016 tarihinde meslekten ihraç etti.

İtirazı da reddedildi

Ali Gür’ün kız kardeşi Hümeyra Gür, KHK ile ihraç edildikten sonra, göreve yeniden dönmek için itiraz komisyonuna başvurdu. Hümeyra Gür’ün göreve dönmek için yeniden inceleme talebi 29.11. 2016 tarihinde reddedilerek, meslekten ihracı kesinleşti.

Mehtap Yılmaz’ın da görümcesi

Hakim Hümeyra Gür’ün HSYK tarafından , Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edildiği bilgisine Rektör’ün eşi Mehtap Yılmaz’ın bir twitter paylaşımı sonucu ulaşıldı.

Mehtap Yılmaz, twitter hesabında; “Yahu Doğu Perinçek, ne ayaksın sen? Önce oğlun Çin’de FETÖ militanları için nasıl “hizmet” veriyor, onun hesabını ver!” paylaşımına verilen cevap gün yüzüne çıkardı.

Tahbir adlı hesap, Mehtap Yılmaz’a cevaben; “Fetö tutuklusu görümcenden de haber versene…”  paylaşımı sonrası yapılan araştırma sonucu görümcesi Hümeyra Gür’ün FETÖ’den ihraç edildiği tespit edildi.

Kaynak: Gaziantep Pusula
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?