USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Akşener '7 ayda' verdiği vasiyeti unuttu, babasının partisini çiğnedi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in gün içerisinde altılı masadan ayrıldıklarını duyurmasının akabinde 24 Eylül 2022 tarihli konuşması gündeme oturdu. Akşener'in 7 aylık zaman zarfında yapmış olduğu iki farklı açıklama dikkat çekti.

Akşener '7 ayda' verdiği vasiyeti unuttu, babasının partisini çiğnedi
03-03-2023 21:38
Google News
HABER 7

Devlet millet el ele Kahramanmaraş depremlerinin yaralarını sarmaya çalışırken İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yaptığı açıklamalar gündemi değiştirdi.

Partisinin merkezinde düzenlenen Genel İdare Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına çıkan Akşener, altılı masadan ayrıldıklarını duyurdu. İki yıllık ittifak, 'dayatma' ve 'noterlik' gibi CHP'ye yöneltilmiş ağır eleştirilerle sona erdi. 

İYİ Parti 6'lı masadan ayrıldı! Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a çağrıİYİ Parti 6'lı masadan ayrıldı! Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a çağrı

ABB Başkanı Mansur Yavaş ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu göreve çağıran İyi Parti lideri, masadan koptuklarını şu sözlerle duyurdu:

"Altılı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini reddetmiştir. Bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tek bir adayın tasdiki için çalışan noter masasına dönüşmüştür. Çok kıymetli imzalar attık. Biz, ne olursa olsun imzamızın arkasındayız. Ancak ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız. 85 milyonun geleceğini kişilerin tahakkümüne teslim etmeyeceğiz. Milletimizi kazanma ümidini yok etmeyeceğiz."

"ÖLÜNCEYE KADAR ŞÜKRAN DUYACAĞIM"

Diğer taraftan Meral Akşener'in 7 ay önce Kocaeli'nde yaptığı açıklamalar yeniden gündeme oturdu. Abisinin anısına açılan bir spor kompleksinde kürsüye çıkan politikacı, Kemal Kılıçdaroğlu'na duyduğu minneti şu şekilde özetlemişti:

"Acaba beraber gidebilir miyiz diye, o olmadı. Sonra benim aklıma Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmek geldi. Kendisine gittim, 15 milletvekili talep ettim. Kendisine ölünceye kadar şükran duyacağım. Yeğenlerim burada, kuzenlerim burada ben sülaleme Sayın Kılıçdaroğlu'nu çocuklarıyla beraber vasiyet ettim. Siz sahip çıkamazsanız, başlarına bir şey gelirse bendedir."

Akşener açıklamalarının son bölümünde CHP'nin babasının partisi olduğunu hatırlatırken, "Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi babamın partisi. Rahmetli babamın rahmetli İnönü'yle fotoğrafı var. Sonra paylaşırız" diye konuşmuştu.

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?