USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Akıncılar Bayram buluşmasında bir araya geldi

Türkiye’nin en köklü teşkilatlarından olan ve Türk siyasi hayatına bir döneme damgasını vuran “Akıncılar” İstanbul’da Bayram buluşmasında bir araya geldi.

Akıncılar Bayram buluşmasında bir araya geldi
07-05-2022 22:40
Google News

Türkiye’nin en köklü teşkilatlarından olan ve Türk siyasi hayatına bir döneme damgasını vuran “Akıncılar” 1980 öncesi Akıncılar Derneği’nin son Genel Sekreteri Süleyman Cansız’ın   ve İstanbul Akıncılarından Kazasker Erenköy Camii emekli imamı Ömer Özdemir’in davetiyle İstanbul’da Bayram buluşmasında bir araya geldi.

Bayram yemeği öncesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti akabinde bayramlaşma merasimi yapıldı ve ardından yemeğe geçildi.

Akıncılar Derneği son Genel Sekreteri Süleyman Cansız yaptığı konuşmada eski üyelerle bir araya gelmenin önemli olduğunu bugün tekrardan eski günleri yad ederek çok zor zamanlardan geçilip bugüne gelindiğini ifade etti. Dünyadan göçenlere rahmet dileyen Cansız, Türk siyasetinde ve bürokrasisinde bugün çok önemli isimlerin bu derneğin rahle-i tedrisatından geçtiğini ve bunun büyük bir övünç kaynağı olduğunu söyledi.

Eski dernek üyelerinin bir araya geldiği davetin ardından çok daha büyük bir organizasyonla bir araya geleceği kararı alındı.

 Bir sonraki toplantıda Akıncılar Derneği çatısı altında bulunmuş tüm kişilere ulaşarak “Büyük Akıncılar Buluşması”nda bir araya gelme kararı alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok bakan, milletvekili ve belediye başkanı Akıncılar Derneği’nde başkan ve yönetici olarak görev aldı.

Akıncılar Derneği sıkı yönetim mahkemesinin 1979 Aralık’ında kapatılmasına kadar en büyük sivil toplum örgütlerinden biriydi.

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?