USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Akar: Suriye’den terör bittiği zaman çekileceğiz

NATO Parlamenterler Asamblesinin 62. Genel Kurulu’ndaki Savunma ve Güvenlik Komitesi’nde soruları yanıtlayan Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, ’Türk askerinin Suriye’den ne zaman çekilecek? sorusuna " Terör bittiği zaman çekileceğiz. Kendimizi ülkemizde güvende hissettiğimiz zaman çekileceğiz" diye yanıt verdi.

Akar: Suriye’den terör bittiği zaman çekileceğiz
20-11-2016 16:44
Google News
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, NATO Parlamenterler Asamblesinin  62. Genel Kurulu’ndaki Savunma  ve Güvenlik Komitesi toplantısında konuştu. Türkiye’nin istikrarsızlık ekseninin  tam merkezinde, bütün bu zorluklara rağmen bölgenin istikrarına elinden  geldiğince katkıda bulunmaya çalıştığını söyleyen Akar,  Suriye’deki krizin şiddetli bir çatışma olduğunu ifade ederek, "2.  Dünya Savaşından sonra yaşanan en büyük bu insanı felakette yarım milyondan fazla  kişinin yaşamını yitirdiğini anlattı" dedi.

DEAŞ SALDIRILARI 

Orgeneral Hulusi Akar, 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek  kendilerine ziyaret eden, telefonda görüşen ve destek verenlere teşekkür etti. NATO’nun tavrının Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Akar,  Türkiye’nin NATO ile iş birliğinin güçleneceğini söyledi. Akar, NATO’nun şu anda Türkiye’de güvenli ve emniyetli olduğunu  belirterek, "İttifakımız zayıflamayacak, bilakis güçlenecek. Terörle mücadelemiz  devam edecek. Bu süreç devam edecek. Daha önce ne kadar kararlıysak hala o kadar  kararlıyız. Ortak düşmanlarımız bu trajik olaydan asla istifade edemeyecekler.  Müttefik ülkelerin de önümüzdeki dönemde bizimle tam dayanışma göstermesini  bekliyoruz. Çok ciddi bir tehdit bu. Bu süreçte bizi destekleyin, bu tehlikeyi  hep birlikte elimine edelim. Hepimizin demokratik hayatını tehdit eden bir husus  bu." diye konuştu.

Milliyet
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?