USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

AK Parti’de aday adayları Ankara’daki mülakatta sınav veriyor

Ak Parti’de temayülün ardından, aday adayları Ankara’daki mülakatta sınav veriyor. Aday adaylarının yarısı, dün mülakata girerken, kalanlar bugün mülakata alınacak.

AK Parti’de aday adayları Ankara’daki mülakatta sınav veriyor
10-05-2018 09:36
Google News
Ak Parti’de temayülün ardından, aday adayları Ankara’daki mülakatta sınav veriyor. Aday adaylarının yarısı, dün mülakata girerken, kalanlar bugün mülakata alınacak. Fatih Şahin’in başkanlığını yaptığı komisyon, adayları, 3 ile 5 dakika arasında dinledi. Mülakatın ardından liste yarı yarıya azaltılıp, bir üst kurula sunulacak.

24 Haziran seçimlerine hazırlanan Ak Parti’de, Gaziantep milletvekili aday adaylarının mülakatı başladı. Geçtiğimiz hafta sonunda temayül yoklamasına giren aday adayları, dün mülakatta ter döktü.

YARISI TAMAMLANDI

Ak Parti Genel Merkezi, Gaziantep milletvekili aday adaylarından yarısını, dün yapılan mülakata çağırdı. Sabah erken saatlerinden itibaren genel merkeze giden adaylar, heyecanlı bir şekilde sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Alfabetik sıraya göre çağrılan adayların yarısının mülakatı tamamladı. Kalan yarısı ise, bugün mülakata girecekler.

ŞAHİN BAŞKANLIK ETTİ

 Edinilen bilgiye göre, genel merkezin oluşturduğu 14 kişilik mülakat komisyonunun Gaziantepli aday adaylarına, Fatih Şahin başkanlık etti. Komisyonda,Komisyonda, ayrıca milletvekili olarakta Asuman Erdoğan, Mustafa Savaş, Hayrunisa Avcı ve Mesut Özdemir yer aldı. Komisyon, aday adaylarını tek tek odaya çağırıp, 3 ile 5 dakika arasında devam eden sürelerle mülakata aldı.

NELER SORULDU?

En fazla 5 dakika süre tanınan mülakatlarda adayları terleten sorular soruldu. Adaylara özellikle aday oldukları bölgenin sosyo-ekonomik ve demagojik yapısı hakkında sorular yöneltildi. Adaylara özgeçmişlerinin yanı sıra, “Aday olduğun il ile ilgili ne tür projelerin var?”, “Herhangi bir sivil toplum örgütüne üye misin?”, “Bölgende seni tanırlar mı?”, “İddialı mısın?” gibi sorular sorulduğu öğrenildi. Adaylara, dünya ve iç siyaset gündemi de sorulurken, başta Afrin’deki Zeytin Dalı Harekâtı ve Fırat Kalkanı olmak üzere “Terör”, “Sınır ötesi operasyonlar” hakkında görüşleri alındı.

ELEME YAPILACAK

Gaziantep aday adayları mülakatının bugün sona ermesinin ardından, komisyon hazırladığı raporu bir üst kurula sunacak. Komisyonun, 144 aday adayının yarısını eleyip, bir üst kurula 80 civarında aday adayını bildireceği belirtiliyor. Detaylı güvenlik soruşturması da geçiren aday adayları, mülakattan çıkacak sonucu merakla bekliyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?