USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ŞAMİL TAYYAR’DAN GTB’YE ZİYARET

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ,kendi iç dinamikleriyle büyüyen ve gelişen Gaziantep’in Türkiye’nin model şehri olduğunu söyledi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ŞAMİL TAYYAR’DAN  GTB’YE ZİYARET
28-05-2015 23:45
Google News
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Ticaret Borsası’nı (GTB)  ziyaret etti.

GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, GTB Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Tayyar ve Fadıloğlu’na borsanın  çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Gaziantep Ticaret Borsasının tarıma dayalı sanayide Türkiye’nin başkenti olduğuna vurgu yapan   GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, " Türkiye’de üretilen makarnanın yüzde 70’nin , bulgurun yüzde 80’nin ve  antepfıstığının  yüzde 95’nin Gaziantep’te işlenerek iç ve dış piyasaya   sürüldüğünü kaydetti.

Antepfıstığı üzerine son dönemlerde önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Tiryakioğlu, " Antepfıstığında AR_GE çalışmalarını sürdürülebilir hale getirebilmek  için TÜBİTAK ile ortak  Antepfıstığı Pilot İşleme Tesisi kuruyoruz.  Yine bu konuda ‘Antepfıstığı Mükemmeliyet Merkezi’ oluşturuyoruz. Çiftçi eğitimlerinden, ürünün kalitesine, ihracatın arttırılmasına kadar birçok çalışma bu merkezde yapılabilecek. Tüm bu projeler  ileriye dönük olarak hazırladığımız  projelerimiz. Bölgemizde  Antepfıstığından yaklaşık 250-300 bin insanımız ekmek yiyor. Bu sene 160 bin ton beklediğimiz fıstık rekoltesi önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde 300-400 bin ton seviyelerine ulaşacak. Biz aslında şimdiden o dönemin  alt yapısını oluşturuyoruz" dedi.

Tiryakioğlu, ayrıca GTB’nin Lisanslı Depoculuk,Emtia Merkezi ve Et Borsası projeleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

GTB’nin çalışmalarından ve projelerinden memnuniyet duyduklarını dile getiren AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise," Sizler üreten, geliştiren, istihdam sağlayan kişiler ve kurumlarsınız. Ülkenin gelişimine katkı sunacak projeleri hazırlamak  sizden katkı sunmak ve desteklemek ise bizden" dedi.

Gaziantep’in ekonomi  ve çözüm sürecine model bir şehir olduğuna dikkat çeken Milletvekili Tayyar," Her etnik gruptan  ve farklı görüşten insanın uzlaşı  içerisinde yaşadığı Gaziantep,    ortak yaşama kültürü iyi deşifre edilmesi gereken örnek bir şehirdir. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’da bir çok yurt gezisinde başarıyı ve birlikteliği yakalamış Gaziantep’i diğer şehirlere model olarak göstermekte.  Sanayide 6 . organize sanayi bölgesini  yapıyoruz bu çok güzel ama aynı şekilde bu şehrin daha yaşanabilir bir yer olması içinde projeler üretmeliyiz. Büyümenin yanında sosyal yaşam alanlarını da birlikte  geliştirmeliyiz. Biz bu konuda üstümüze düşen görevleri yapma gayreti içerisindeyiz ve  bunun için  topyekûn birlikte hareket etmemiz gerek" şeklinde konuştu
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?