USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

AK Parti Gaziantep’te kritik süreç başladı... Başkanların karnesi çıkıyor

Ak Parti’de il ve ilçe kongreleri için süreç resmen başladı. Koordinatör Milletvekili Muzaffer Aslan Gaziantep’e geldi, il ve ilçe başkanlıkları için temaslarda bulundu. Ağırlıkla eski başkanlarla görüşen Aslan’ın genel merkeze sunacağı rapor, mevcut başkanlarla devam edilip edilmemesi noktasında önem taşıyor. Başkanların karnesi kaderlerini belirleyecek.

AK Parti Gaziantep’te kritik süreç başladı... Başkanların karnesi çıkıyor
20-07-2017 09:43
Google News
Parti içi kongrelere hazırlanan Ak Parti’de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Gaziantep Koordinatör Milletvekili Muzaffer Aslan Gaziantep’te kongreler için görüşmelere başladı.

Edinilen bilgiye göre, Kırşehir 24. Dönem Milletvekili olan ve Gaziantep Koordinatör Milletvekili olarak görev yapan Muzaffer Aslan, genel merkez tarafından Gaziantep’e gönderildi. Aslan’dan kongre öncesi detaylı bir rapor isteyen genel merkez, mevcut başkanların durumu hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Muzaffer Aslan, dün geldiği Gaziantep’te ayağının tozuyla önemli temaslarda bulundu.

TOPLANTI ÜSTÜNE TOPLANTI

Aslan, il başkanlığında mevcut başkanların durumlarıyla ilgili birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Eski ilçe başkanları, gençlik ve kadın kolu başkanları, teşkilatın önemli isimleriyle görüşmeler yapan Aslan, görüşmelerini tek tek kayda aldı. Dün Şahinbey ve bazı taşra ilçeler için görüşmeler yapan Aslan, bugün de Şehitkamil, Nizip ve diğer ilçelerle ilgili görüşmeler yapacak.

BAŞKANLARIN KARNESİ ÇIKIYOR

Teşkilatın eski isimleriyle apılan görüşmelerde, mevcut başkanlardan memnun olup olmadıkları,yaptıkları çalışmaların yeterli olup olmadığı, parti tabanı ile yakınlığı gibi soruların sorulduğu öğrenildi. Koordinatör Milletvekili Aslan, Gaziantep’te yaptığı görüşmeleri, geniş bir rapor halinde genel merkeze sunacak. Genel merkezin il ve ilçe başkanları ile önümüzdeki dönem yola devam edilip edilmemesinde bu raporun önemli etkisinin olacağı ifade ediliyor.

KONGRELER AĞUSTOS-KASIM’DA

Ak Parti’de ilçe kongrelerinin yapılmasına 19 Ağustos’ta başlanacak. Kasım ayının ortasına kadar ilçe kongrelerini tamamlayacak olan Ak Parti, ardından il kongreleri için start verecek. Aralık ayı ile 2018 Şubat arasında ise il kongrelerinin tamamı gerçekleştirilecek. Gaziantep4te ilçelerin kongre tarihi henüz netlik kazanmazken, büyük ihtimalle Eylül ayıpda yapılacağı ifade ediliyor.

KİMLER DEVAM EDECEK?

Ak Parti’de en büyük merak yeni dönemde hangi başkanlarla yola devam edileceği. İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt ve Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur’un durumlarının netlik kazanmadığı ifade ediliyor. Koordinatör Milletvekili Muzaffer Aslan’ın raporunun ardından, genel merkez il milletvekilleri ile belediye başkanlarının görüşünü alacak. Genel merkez, yapacağı mülakatların ardından yeni dönemde kimlerin il ve ilçe başkanı olacağına karar verecek.

FETÖ’CÜLER TEMİZLENECEK

Genel merkezin, yeni başkanlar ve yönetimleri oluştururken, ilk olarak FETÖ ile bağlantı konusunda üzerinde duracağı öğrenildi. Genel merkezin, FETÖ’yü partiden tamamen uzaklaştırmak için, geçmişte bağı bulunan isimleri, hiç bir şekilde yeni dönemde başkanlığa ve yönetim kurullarına almayacağı belirtiliyor. Bu konuda kesin kararı olan genel merkezin, mevcut başkanları da uyardığı ve parti içerisinde FETÖ’cülerin temizlenmesini istediği öğrenildi.

AĞUSTOS’TA OPERASYON OLABİLİR

Öte yandan, Ak Parti kulislerinde sürpriz bir gelişme de sıkça konuşuluyor. Buna göre, genel merkez devam etmeyeceği il başkanları ile yollarını erken kopartabilir. Genel merkezin, dinlenmeye çekeceği il başkanlarını, kongreler süreci başlamadan görevden alıp, yeni dönemde il başkanı yapmayı planladığı kişiye görevi erken verebileceği konuşuluyor. (Pusula) 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?