USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

AK Parti Gaziantep’te kongre heyecanı

AK Parti’de hafta sonu yapılacak il kongresi öncesi liste kesinleşti gibi.

AK Parti Gaziantep’te kongre heyecanı
23-02-2018 09:40
Google News
Ak Parti’de hafta sonu yapılacak il kongresi öncesi, liste kesinleşti gibi. İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, eski isimlerin yanı sıra, partide tanınmış bir çok ismi de yönetime aldı. Geçen döneme göre daha etkili olması beklenen listenin sürprizleri, Halil Uğur, Hakan Kurt, Mehmet Haz ve Selami Yetkinşekerci olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek olan Gaziantep 6. Olağan İl Kongresi’nin hazırlıkları devam ediyor. Partide herkes, tüm dikkatini yönetim kurulunun kimlerden oluşacağına çevirdi. İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, genel merkez ile yaptığı görüşmelerin ardından, listeye son şeklini veriyor. Listenin, yarın netleşmesi bekleniyor.

YOĞUN BAŞVURU

Genel merkez tarafından yeniden aday olarak gösterilen Eyüp Özkeçeci, il yönetime girmek için başvuraları aldı. Yönetime girmek için 400’e yakın başvuru olduğu öğrenilirken, ilk aşamada bu sayı 100’e indirildi. Özkeçeci, yönetim için oluşturduğu taslak listeyi geçtiğimiz hafta Bakanlar Abdulhamit Gül ve Mehmet Şimşek ile, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’a iletti.

10 İSME GBT ÇİZİĞİ

Eyüp Özkeçeci’nin hazırladığı taslak listedeki isimleri tek tek inceleyen genel merkez, her adaya güvenlik sorgulaması yaptı. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 10 kişinin, güvenlik sorgulamasından geçemediği, bu nedenle listeden silindikleri öğrenildi. Genel merkezin ayrıca, kadın ve gençlik kotasına uyulmaması nedeniyle de, listeye genç ve kadın adayların eklenmesini istedi.

SON ANA KADAR DEĞİŞEBİLİR

Genel merkez ile İl Başkan Eyüp Özkeçeci’nin yaptığı görüşmelerin ardından, liste neredeyse kesinleşti. Bugün ve yarın yapılacak olan görüşmelerle, listeye son şekli verilmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak olan liste, pazar günü gerçekleşecek olan kongrede divana teslim edilecek. Parti kulislerinde, listenin divana verilmesi anına kadar değişiklikler olabileceği konuşuluyor.

DAHA GÜÇLÜ LİSTE

Listede kimlerin olacağı da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Geçen dönem, Eyüp Özkeçeci yönetiminin partide tanınmayan isimlerden oluşması nedeniyle, bu dönem güçlü bir liste oluşturuluyor. Yapılan istişarelerin ardından, yönetimin büyük oranda değiştiği iddia ediliyor. Eski yönetimden 15-20 ismin yeni dönemde görev alacağı ifade edilirken, parti tabanında tanınmış, güçlü isimlerin yeni dönemde görev alacağı belirtiliyor.

ESKİDEN KİMLER OLACAK?

Eyüp Özkeçeci’nin, 50 kişilik asil, 25 kişilik yedek, 5 kişilik disiplin ve 5 kişilik demokrasi hakem kuruluna kimleri alacağı merak konusu. Eski yönetimden, Ömer Marakoğlu, Ali Kemal Akdoğan, Serkan Emre, Ayşenur Mirkelam, Osman Bayram, Zekeriya Aslan, Ali Uncuoğlu, Adil Aslanyürek, Fahrettin Kaplan, Enes Özkarslı, Hakkı Kılıç, Hüseyin Deveci, İ.Halil Arpacıoğlu, Mustafa Kılıç, Osman Akalın, Serhat Karslıgil ve Ali Bayram Özkardemli’nin yeni yönetimde görev alması bekleniyor.

ÖNEMLİ İSİMLER VAR


Geçen döneme daha güçlü isimlerle oluşturulan il yönetimde, parti tabanında tanınan isimler var. Şehitkamil eski İlçe Başkanı Halil Uğur, Şahinbey eski İlçe Başkanı Hakan Kurt, Mehmet Haz ve Selami Yetkinşekerci’nin listede olacağı iddia ediliyor. Bunların yanı sıra, Hüseyin Çolak, Semih Avcı, Semih Simitçi, Adalet Çıngı, Mustafa Eryoldaş, Talip Esen, Yavuz Çağlayan, Mehmet Ergan, Şerif Dalgıç, Zeki Yardımcı gibi isimlerin de listede olabileceği parti kulislerinde konuşuluyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?