USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

AK Parti Gaziantep’te adaylık için 4 günde 105 kişi başvurdu... İşte o isimler

Ak Parti’de adaylık için yoğun başvuru yaşandı. Yoğun talep üzerine başvuru süresi 2 Mayıs’a kadar uzatıldı. Şu ana kadar başvuru sayısı 105 olurken, temayülün günü de değişti.

AK Parti Gaziantep’te adaylık için 4 günde 105 kişi başvurdu... İşte o isimler
30-04-2018 09:56
Google News
AK Parti’de, 24 Haziran’da yapılacak 27’nci dönem milletvekilliği seçimleri öncesinde adeta aday adayı patlaması yaşanıyor. Her dönemde kadrolu aday adayı olanların yanı sıra yeni isimler de aday adaylığı başvurusunda bulundu. 2 Mayıs Çarşamba gününe kadar uzatılan aday adaylık başvurusu süresinde şu ana kadar 85’si Gaziantep’ten, 20’si Ankara’dan olmak üzere 105 kişi adaylık başvurusunda bulundu.

4 GÜNDE 105 KİŞİ

AK Parti’den milletvekili olmak isteyen aday adaylarının müracaat süreci devam ediyor. Aday adayları, parti genel merkezinin yanı sıra il başkanlıklarına başvurularını yapıyor. AK Parti’ye, milletvekili aday adaylığı için 4 günde toplam 105 kişi müracaat etti. Başvuru ücretinin bankaya yatırılmasının yanı sıra, il başkanlıklarına elden ödeme de yapabiliyor.

TEMAYÜL TARİHİ DEĞİŞTİ

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti), 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak 27’nci dönem milletvekilliği seçimleri öncesinde adeta aday adayı patlaması yaşanıyor. AK Parti il merkezinden alınan bilgilere göre 105 aday adayının dilekçe verdiği öğrenildi. AK Parti’de, 24 Nisan’da başlayan aday adaylığı başvuruları, dün sona erecekti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla süre, 2 Mayıs’a kadar uzatıldı. Başvurular, Genel Merkez ve il başkanlıkları üzerinden yapılabiliyor. Öte yandan 3 Mayıs’ta yapılması planlanan temayül yoklamasının da tarihi değişti.

BAŞVURANLAR ARASINDA KİMLER VAR?

Her seçim döneminde aday adayların gözde partisi olan Ak Parti’de 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde de aday adayların ilk tercihi yine Ak Parti oldu. AK Parti’de, 24 Nisan’da başlayan aday adaylığı başvuruları tüm hızıyla sürerken, 4 günde 105 kişi aday adaylık başvurusunda bulundu. Başvuru yapanlar arasında mevcut ve eski milletvekilleri, eski siyasetçiler, bürokratlar ve iş adamları başı çekiyor.

GÜL BAŞVURDU ŞİMŞEK BAŞVURMADI

Ak Parti’de aday adaylığı için başvur yapanlar arasında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek dışında mevcut milletvekillerinin tamamı yeniden başvuruda bulundu. İlk başvuruyu Şamil Tayyar yapmıştı. Tayyar’ın dışında Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Canan Candemir Çelik aday adaylığı için başvuruda bulundu. Mevcut milletvekillerinin yanı sıra daha önceki dönemlerde Ak Parti’den milletvekilliği yapmış isimlerde başvuruda bulundu. Eski milletvekilleri arasında Ali Şahin, Özlem Müftüoğlu, Derya Bakbak, Mehmet Sarı, adaylık için başvuruda bulundu.

DEVLET MEMURU VE SİYASETÇİLER

Milletvekillerinin yanı sıra birçok devlet memurunun, akademisyeni ve eski siyasetçinin de tercihi Ak Parti oldu. GAÜN eski Rektörü Yavuz Coşkun, Gaziantep İl Genel Meclisi’nin son Başkanı Mehmet Menderes Karaduman, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Stratejik Planlama Daire Başkanı Hakan Tanrıöver, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural aday adaylık için başvuru yapanlar arasında.

AK Parti’de şu ana kadar milletvekilli adaylığı için başvuru yapanlar bazı isimler şunlar:

ABDULHAMİT GÜL

ŞAMİL TAYYAR

AHMET UZER

NEJAT KOÇER

HALİL UĞUR

MEMİK TERLEMEZ

M.MENDERES KARADUMAN

SELAMİ YETKİNŞEKERCİ

MEHMET YUSUF ASLAN

AHMET ÜNALAN

ZEKERİYA ASLAN

MUHİTTİN BAY

ABDULLAH DEVRİM SEVER

ABDULLAH DURDU

MUSTAFA YURDAKUL

DERYA BAKBAK

ORAY YAĞMUR ELİTAŞ

HÜSEYİN ÖZDEMİRLİ

BESLAMİ CEVHER

HAYRİ KAMALI

HASAN YILDIRIM

AYSUN ŞENGÜL

YELİZ AÇGAR

İBRAHİM AĞIRMAN

EMİNE YAĞMUR

AHMET BATMAZ

KENAN ÖZTÜRK

KÜRŞAT GÖKSEL ALTUN

MEHMET ÖZDAL

MEHMET MAZICIOĞLU

KEMAL ÜRKMEZ

MEHMET FATİH ÇETİNKAYA

ÖZLEM MÜFTÜOĞLU

RESUL KAYA

MUHAMMED HAKAN TANRIÖVER

ABDULKADİR YÜKSEL

MEHMET ERDOGAN

SERPİL KAVRAK

SEMİH SİMİTÇİ

ABDULKADİR GÜLLÜOĞLU

SELAHATTİN ASLANTAŞ

HASİP ŞAHİN

VELİ KIYAK

İRFAN ÇELİKASLAN

MUSTAFA BOZGEYİK

MERVE TATAR

MEHMET SARI

ALİ ŞAHİN

ELİF KORKMAZ

YAVUZ COŞKUN

M.FATİH ASLAN

BURAK KIZILELMA

BURAK GEZİCİ

M.NURİ TURAN

RİMA GÜNEY

GÜLİZAR KEÇEL

ABDULLAH TANCAN

ADEM YÜCEL

MÜSLÜM YÜKSEL

MELTEM TABUR

MEHMET AKSOY

TAMER ŞENTÜRK

ORHAN TOPLAR

MEHMET KIZIL

YAŞAR ATILGAN

M.EMİN ASLAN

HASAN ÖZAYGUT

MEHMET ÇOBAN

BURAK KALKAN 

CUMA REYHAN
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?