USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Afrika ülkelerinin aşçıları İzmir’de buluşuyor

Dışişleri Bakanlığı'nın paydaşları içerisinde yer aldığı “Gastro-Diplomasi” etkinliği 4 Kasım'da İzmir'de gerçekleştiriliyor. Temasının “Afrika Mutfağı” olarak belirlendiği etkinliğe, 5 Afrika ülkesinin katılması bekleniyor.

Afrika ülkelerinin aşçıları İzmir’de buluşuyor
11-10-2022 10:28
Google News

Gastro-Diplomasi etkinliği İzmir'de 4 Kasım'da başlıyor. İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen etkinliğin paydaşları içerisinde Dışişleri Bakanlığı, Beykent Üniversitesi ve Doğuş Üniversitesi yer alıyor. 5 Afrika ülkesinin katılacağı ve her katılımcı ülkenin kendi yemeklerini hazırlayacağı Gastro-Diplomasi etkinliğinde Büyükelçilik mutfak görevlileri ve Afrikalı öğrenciler, ülkelerinin mutfağını İzmirli öğrenciler ve akademisyenlerle buluşturacak. Tüm katılımcı ülkeler birbirlerinin yemek kültürlerini deneyimlerken, Afrikalı katılımcılar ise Ege Mutfağıyla tanıştırılacak.

Etkinliğin amacı hakkında konuşan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan, “Yüksekokul uygulama mutfağımızda, Afrika mutfaklarından değişik örnekleri öğretim elemanı ve öğrencilerimizle (Afrikalı öğrenciler de dahil) gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Böylece hem öğrencilere bu alanda uluslararasılaşma yolunda bir ufuk açarak iletişimlerini gerçekleştirmeyi, hem de İzmir'de Afrika kültürüne yönelik bir farkındalık yapabilmeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede Türk ve özellikle Ege Mutfağına özgü yemeklerimiz de yabancı ülke mensupları ile öğrencilerine de tanıtılmış olacak” ifadelerini kullandı.

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?