USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ADINI SEN KOY

Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri büyüyen bazı mahalleleri ikiye bölerek, Gaziantep’e 19 mahalle daha kazandırdı.

ADINI SEN KOY
14-12-2015 09:45
Google News
Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri büyüyen bazı mahalleleri ikiye bölerek, Gaziantep’e 19 mahalle daha kazandırdı. Ancak, iki belediyenin mahalle ismi verilmesinde birbirinden farklı uygulamaları dikkat çekiyor. Şahinbey, mahalli isimlerini komisyon kararıyla belirlerken, Şehitkamil Belediyesi ise “ADINI SEN KOY” diyerek, mahalle sakinleri arasında anket düzenliyor.

 

Şahinbey ve Şehitkamil Belediyesi mevcut mahalle sayısına 19 yeni mahalle daha ekliyor. Şahinbey Belediyesi yeni kurulan mahallelerin ismini Meclis Komisyon kararı ile belirlerken, Şehitkamil Belediyesi anket düzenleyerek ilçe halkının görüşüne başvuruyor. İki ilçe başkanın farklı yöntemler izlemesi de gözlerden kaçmıyor.

 

ŞEHİTKAMİL’DEN KATILIMCI BELEDİYECİLİK

 

Katılımcı belediyecilik anlayışı hareket eden ve halkının fikrine her fırsatta başvuran Şehitkamil Belediyesi, yerleşime yeni açılan bölgelerde oluşturulacak mahallelerin adını belirlemek amacıyla yine Şehitkamil halkıyla işbirliği yapıyor. Şehitkamil Belediyesi; Beykent, Yukarı Beylerbeyi, İbrahimli, İncilikaya ve Osmangazi bölgelerinde oluşturulan yeni toplam 15 mahallenin adını belirlemek için anket hazırladı. Ankete katılacak kişilerin en fazla oy verdiği isim, yeni mahallelerin adı olarak kullanılacak.

 

ŞAHİNBEY’DE KOMİSYON BELİRLİYOR

 

Şehitkamil’deki katılımcı belediyeciliğin aksine Şahinbey’de yeni kurulan mahallere isimleri Meclis Komisyonları belirliyor. Şahinbey ilçesindeki Küçükkızılhisar Mahallesi bölünerek, Abdulhamid Han ve Beştepe mahalleri oluşturuldu. Ayrıca Güneş Mahallesi ise Ertuğrul Gazi ve Geylani mahalleleri olarak ikiye ayrıldı. Bu kararlar alınırken, halkın görüşüne başvurulmaması dikkat çekti.

 

ŞEHİTKAMİL ANKET DÜZENLEDİ

 

Şehitkamil Belediyesi, yerleşime açılan toplam 15 yeni mahallenin adını belirlemek için anket düzenledi. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Beykent, Yukarı Beylerbeyi, İbrahimli, İncilikaya ve Osmangazi’de yeni oluşturulan mahallelerle ilgili 15 isme ihtiyacımız var. Vatandaşlarımız bize katkı sağlarlarsa mutlu oluruz” dedi.

 

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ, İLÇE HALKIYLA KARAR VERECEK

 

‘Yeni Şehitkamil İçin Sizlerle Birlikte’ sloganıyla ilçe halkının fikrine her fırsatta başvuran Şehitkamil Belediyesi, yerleşime yeni açılan bölgelerde oluşturulacak mahallelerin adını belirlemek amacıyla yine Şehitkamil halkıyla işbirliği yapıyor. Şehitkamil Belediyesi; Beykent, Yukarı Beylerbeyi, İbrahimli, İncilikaya ve Osmangazi bölgelerinde oluşturulan yeni toplam 15 mahallenin adını belirlemek için anket hazırladı. Ankete katılacak kişilerin en fazla oy verdiği isim, yeni mahallelerin adı olarak kullanılacak. Ankete katılmak isteyen kişiler, Şehitkamil Belediye Başkanlığı resmi internet sayfası olan  www.sehitkamil.bel.tr adresinden oy kullanabilir.

 

KATILIMCI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

 

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, başlatılan anket çalışmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Yeni mahallelerin ismini ilçe halkıyla kararlaştırmak istediklerini dile getiren  Fadıloğlu, “Yerleşime açılan alanlarda belirli düzenlemeler yaptık. Beykent, Yukarı Beylerbeyi, İbrahimli, İncilikaya ve Osmangazi yüzölçümü olarak çok büyük alanlar oldu. Bizim yapmamız gereken, bu alanları bölmekti. Biz de yönetimi kolaylaştıracak bölme işlemini gerçekleştirdik. Yeni mahallelerimizin sınırlarını belirledik. Yeni mahallelerin adına vatandaşımızla birlikte karar vermek istedik. İnternet sitemizde; Beykent, Yukarı Beylerbeyi, İbrahimli, İncilikaya ve Osmangazi’de yeni oluşturulan mahallelerle ilgili 15 isme ihtiyacımız var. Vatandaşlarımız bize katkı sağlarlarsa mutlu oluruz” ifadelerini kullandı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?