USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AB'nin ‘kazan-kazan' formülleri üzerine odaklanması gerekiyor

Yakın Doğu Enstitüsü (YDE) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıraklı ve YDE Müdür Yardımcısı Dr. Erdi Şafak, 10-11 Aralık tarihlerinde düzenlenen Avrupa Birliği Liderler Zirvesi sonrası Türkiye ile ilgili alınan kararları değerlendirdi. AB devlet ve hükümet başkanlarının bir

AB'nin ‘kazan-kazan' formülleri üzerine odaklanması gerekiyor
13-12-2020 16:01
Google News

Zirve sonrası yayımlanan bildiride, 11 Kasım 2019'da Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki "yetkisiz olduğu ileri sürülen" arama faaliyetleri hakkında alınan kısıtlayıcı tedbir kararı temelinde, AB liderleri, daha önce hazırlanan listeye ek yapılması için AB Konseyi'ne çağrı yaptı. Ayrıca AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile AB Komisyonu'nun, Mart 2021'de yapılacak zirveye kadar Türkiye-AB siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerin nasıl yürütüleceğine dair araçlar ve seçeneklerle ilgili rapor sunmasını istedi.

“Sonuç Türkiye-AB ilişkilerini ileriye taşıyacak nitelikte”

Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıraklı, AB'nin yaptırım kararına yönelik yaptığı açıklamada, "Karar Türkiye-AB ilişkilerini ve Türkiye'nin stratejik konumunu ileriye taşıyacak niteliktedir. Alınan kararların kapsamına bakıldığında AB'nin Fransa, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın tüm baskılarına rağmen Türkiye ile diyalog ve diplomasi temelinde, stratejik işbirliğine dayalı bir ilişkiyi tercih ettiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?